23 June 2010

Rapport från Japanresan - del 4

Här kommer del fyra av fotorapporten från min Japanresa i mars, tillsammans med min syster Catarina och min vän Fanny.

Dag åtta åkte vi till ett badhus som hade japanska varma källor, så kallade Onsen. Badet hette Yunnsun och låg i Hakone, bland bergen. Det var en underbar upplevelse! De hade både inomhusbad olika teman (turkiskt hamam, grekiskt bad, dödahavsbad, finsk bastu etc.) och dessutom de varma källorna utomhus. Det var smått kallt och lite regnigt bland de dimmiga bergen, vilket var perfekta premisser för bad i varma källor! De hade olika teman även på dem, t.ex. vinkälla, kaffekälla, kolkälla, grönt te-källa, sakekälla... Detta var nog dem dagen som jag minns som underbarast från hela resan!


Dag nio åkte jag och Catarina själva till Fuji-Q High Lands, en attraktionspark nära berget Fuji. Med attraktioner som fått vara med i Guiness Rekordbok, var detta verkligen en upplevelse! Lååånga kötider, och korta öppettider resulterade i att vi bara hann åka två berg-o-dalbanor, men det var sååå värt det! Den ena hette ”Ee-janaika!” och kan ses åkandes HÄR.

Dag tio åkte vi på mer turistande i Tokyo. Först bar det av till Tokyo Tower. På vägen passerade vi ett tempel med en massa barnstenfigurer. Dessa är typiska i Japan, och är små skyddsandeliknande statyer. För att de inte ska frysa brukar äldre kvinnor sticka och sy kläder åt dem.Här är tre coola tjejer under Tokyo Tower, ett av stans främsta landmärken.Dag elva hade vi fått höra att en animemässa skulle hållas, så vi drog såklart dit! Totoro och Pikachu seglade stolt över oss medan vi rusade runt och sög i oss allt!Tamagochi-animen är poppis i Japan och den söta maskoten fick Catarina att vilja ta en bild ihop med!Stora robotar...!…och söta animetjejer! Massa plastfigurer i varierande storlek!

Dag tolv hade vi shoppingrunda igen, tror jag... med tanke på hur mycket jag fick med mig hem...Dag tretton var det den stora dagen!
Jag hade stämt träff med en redaktör för tidningen Ribon på Shueisha klockan 15.00. För att inte bli sena, såg vi till att var tre kvart för tidiga. Malin, min vän och tolk, hade beordrat oss att se propert klädda ut (inga ringar, piercingar eller synliga tatueringar), och på vägen dit tränade vi artighetsfraser! Så nervöst!

Redaktören bjöd oss oväntat på en rundtur på redaktionen, och fatta att vi var i sjunde himlen! Som på moln tassade vi fram mellan arbetsborden, där högar av kuvert (troligen med originalsidor från olika serier) låg. Jag fick träffa huvudredaktörern för Ribon som stolt visade några original från en av tidningens serier. Därefter tog den guidande redaktören oss till ett mötesrum och vi pratade i en timme eller två. Det mesta på japanska, men hon kunde även en del engelska, och ville träna sin engelska med fortsatt kontakt med mej! T.ex. genom att utveckla en serie tilsammans, som kanske kan övervägas för tidningen i framtiden...!!!

Jag trodde seriöst att jag dött och kommit till himlen!

Efter mötet firade vi med fika! Yay!


Dag fjorton packade vi och slappade och packade och slappade och städade. Det tog en väldig massa tid att packa ner alla mangaböckerna...


Wow, vilken resa! Detta var nog en av mitt livs mest inspirerande resor! Jag ville direkt hem och fortsätta rita och skapa mer serier, så tack, Japan!

Det kommer nog bli flera vändor dit i framtiden, det känner jag på mig.

Fotograferna under resan var: Fanny M Bystedt, Catarina Batista och jag.

Tack för att ni läste!

6 comments:

 1. Jösses! Vad otroligt häftigt att du har fått en ordentlig kontakt på Ribbon! Jag håller tummarna superhårt för att det kan leda till något i framtiden! *swooon*

  Hela resan verkar ha varit hur härlig som helst! Jag sitter här och läser och känner hur jag bara längtar så att det gör ont efter att få åka dit och shoppa loss. Min shoppinglista är kilometerlång vid det här laget... /My

  ReplyDelete
 2. Jaaa, visst är det fantastiskt! Helt otroligt, jag ska kämpa på och göra det bästa av det hela!

  Visst gör man! Jag blir lika sugen när jag skriver om det. Vi var ju bara där 2 veckor, och trots att vi hann med så väldigt mycket, var det ändå minst en handfull med saker till som vi inte hann med, som jag verkligen känner att jag vill till baka och utforska!
  Samt återvända till godbitarna, såklart! :D

  Tack för kommentaren, My!!

  ReplyDelete
 3. Wow,rundtur på RIBON!Något att sikta mot...

  Argh,när jag tittar på alla bilder du lagt upp,och allt du skrivit om,vill jag till Japan så mycket att det gör ont i mig!
  Ta mig med nästa gång,onegaaaaaaaaaii!!!

  ReplyDelete
 4. Hahaha, om jag bara kunde få ner dej i en väska, Amanda, så skulle jag smuggla med dej!

  Tycker verkligen du ska samla till det, det är verkligen en helt fantastisk upplevelse!

  ReplyDelete
 5. Ville bara passa på att tacka för dina blogginlägg, det gör mitt scrap-bookande mycket enklare! X3 Tänkte göra ett litet speciellt mini-album med bara denna resan. I'll show you when it's done! <3
  Och, såklart, lycka till med Shueisha! vi tror på dig!! <3

  ReplyDelete
 6. Tack, Fanny!
  Lycka till med scrapbooken, det blir kul att se.
  :D

  ReplyDelete