19 June 2010

Rapport från Japanresan - del 3

Här kommer del tre av fotorapporten från min Japanresa i mars, tillsammans med min syster Catarina och min vän Fanny.

Dag fem drog vi på shoppingrunda till Harajuku (alternativmodets stadsdel). Jag gick loss bland galgarna! Spenderade säker några tusen på coola kläder i de butikerna, men kände ändå att jag borde shoppat mer, haha! Inte varje dag man är i Japan ju!Ute i parken i Harajuku köpte vi lite tilltugg. Här dreglar jag över takoyaki, degbolar med bläckfiskbitar i, serverade med sås. Mums!
I parken hängde även en massa japanska 50-talsraggare med backslick och läderjackor och dansade bugg till Elvis. En kul syn, även om de mest verkade trötta på utlänningar med kameror.På gångavstånd från Harajuku ligger Shinjuku dit vi sedan traskade. Där blev det gulliga leksaksbutiker för stora som små, t.ex. denna, Kiddy Land.Jag och Fanny tog chansen att äta mumsiga japanska crepes med grädde, jordgubbar och chokladsås. Perfekt en blåsig men solig vårdag!Dag sex bar det av till Kyoto! Tre timmar med snabbtåget Shinkansen (med Japan Rail Way Pass), och så var vi framme. Fanny ville se palatset, medan jag och Catarina vallfärdade till ett annat mål: Tenshi no Sato. Det är docktillverkaren VOLKS eget museum. Natalia är ju en liten flicka som tycker om att leka med dyra asiaktiska kulledsdockor.Lyckliga jag framför ett altare där det precis innan vår ankomst hade vara dopceremoni för två dockor. De lyckliga ägarinnorna avlägsnade sig och vi tog bilder.Catarina har ingen egen docka, men det märktes under besöket att det kliade i fingrarna på henne!Förutom tre våningar med uställningar med dockor samt arrangemang där man kunde komma och fotografera sin docka, fanns det även en fantastisk trädgård bredvid, där man kunde posera sin docka och fota den. Mycket vackert!På promenad i Kyoto hittade vi mer ”engrish”-skyltar, som vi först gapskrattade åt, sedan tog en bild av.Vi hade bestämt träff med Fanny igen utanför Guldtemplet i Kyoto. Jag och Catarina poserade lite fyndigt...


Dag sju bar det iväg till Disney Sea. Vi fick tipset att åka dit och inte till Disney Land, eftersom Sea inte är lika barninriktat som Land.


Fanny och Catarina fångade Cruella de Ville och poserade! Hon var nästan den enda västerlänningen i skådespelarcrewet, vad vi såg.I och med att det är en temapark var det klart att mycket tanke lagts på sceneriet. Ett panorama av den steampunkiga vulkandalen!
Dagen avslutades med regn, men vi hann åka typ 5 attraktioner (total kötid: ca 6-8 timmar). Som tur hängde vi kvar sent ändå, och hann se den fantastiska vatten-och-eld-showen!


Detta var dag fem, sex och sju. Mer i nästa rapport, bl.a. Animemässa och det stora mötet med redaktören på mangatidningen Ribon på Shueisha!

Fotograferna under resan var: Fanny M Bystedt, Catarina Batista och jag.

5 comments:

 1. Yay, roligt att se!

  Vill också till dockmuseet! ^^ och gloomybutiken i osaka som var stängd när jag väl vallfärdade dit!

  ReplyDelete
 2. Åh, va synd! Vi funderade på att besöka Hello Kitty Land som lär ligga i Tokyo hamn någonstans, men hann inte.

  Visst vill man tillbaka dit~!

  ReplyDelete
 3. :DD Kul med update av resan! Jag har ju helt space:at att göra det! *facepalms* De söta små kluddarna (ex, din "blick" på maten) på fotona ger ett väldigt "tecknat" uttryck! X3 Sött!

  ReplyDelete
 4. OOOH! Sato!
  Skulle jättegärna vilja besöka sato någon gång, men just nu slukar dockorna så mycket pengar...

  Har du en egen Super dollfie? eller bjd av annat märke kanske?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj, länge sedan du frågade, men japp, jag hade då en Volks men nu har jag också en Bobobie och en Fairyland PukiPuki. Och det kommer nog inte ta slut där... XD

   Delete