08 June 2010

Rapport från Japanresan - del 1

Äntligen!
Här kommer del ett tillslut av en ordentlig fotorapport från min Japanresa i mars, tillsammans med min syster Catarina och min vän Fanny.

Direktflyg från Amsterdam till Narita-flygplatsen vid Tokyo. På flyget delade de ut en fin liten lapp som alla inresande skulle fylla i. Där skulle man skriva var man ska bo, vem som är ens kontaktperson med telefonnummer. Japanska Migrationsverket vill ha mycket god koll på oss utlänningar!Såhär pigg ser man ut efter 11 timmar i en flygstol! På tåget från Narita till Tokyo, där vi skulle byta till lokaltrafiken till Warabi, där vi skulle bo på ett gästhus.Väl i Warabi gick vi och bad för gått väder i ett typiskt japanskt shinto-tempel. Buga, slänga i ett mynt, klappa två gånger och sedan buga igen... tror jag...Andra dagen drog vi ut på stan! Här ser ni Catarina och Fanny som poserar med typisk Tokyo-gata som scenografi.Detta är Malin, vår underbara guide och goda vän. Hon har pluggat i Japan i 2 år och inte nog med att hon guidade runt oss och hjälpte oss med språket och kartorna, dessutom var det tack vare henne som vi fick ett superbilligt boende på gästhuset! Tack!!


Japan är plastens land! Här ser ni ett typiskt reklamskyltfönster utanför en restaurang/glassbar. Allt är gjort i plast och visar upp vilka läckerheter som restaurangen har att erbjuda!


Sanrio, som skapat Hello Kitty, har såklart en egen butik, fylld med Hello Kitty-prylar – allt från förkläden till plånböcker!Japaner verkar älska glada färger. Speciellt på efterrätter och godis!
Saluhall vid stationen i Ikebukuro.I smyg hann vi ta några bilder inne i en mangabutik (japanerna tycker inte om att man fotograferar i deras butiker, och ber jättehövligt att man inte ska, så man känner sig som ett svin när man gör det).
Mangabutierna var helt ofattbart stora! Serier från golv till tak och hyllmeter efter hyllmeter... Man blev helt yr!Just denna mangabutiken hade prytt hyllornas toppar med original från olika tecknare, och vi gick runt och namedroppade av förtjusning!
Här står jag och dregglar över ett original från ”Emma”-tecknaren Kaoru Moris nyaste serie, som handlar om nomader. Dessutom ett original av Masashi Kishimoto, skaparen av ”Naruto”.På kvällen drog vi till Ikebukuros utbud av butiker som säljer doujinshis (fansin/fanserier). Dessa två sålde mest serier för killar, med storbröstade mangaflickor och söta skolfickor på omslagen.Nedanför denna trappan, däremot... Hehehe! Här inne hängde nästan uteslutande nördiga mangaläsande brudar och alla hyllorna var fyllda med 90% yaoi/BL (Boys Love) doujinshis. Jag shoppade loss!
Det lustiga var att denna butiken var större än de båda andra tillsammans, hehe...Härlig kväll i Ikebukuro, medans vi drar oss tillbaka till Warabi.Väl på gästhuset igen slet vi upp de väl förseglade fansinen och granskade våra överkomna byten! En del både positiva och negativa överraskningar blev det allt, haha!Och så firade vi med pudding! Mums!


Detta var dag ett och dag två. Mer i nästa rapport, bl.a. Akihabara och annat skoj.

Fotograferna under resan var: Fanny M Bystedt, Catarina Batista och jag.

3 comments:

 1. Åh vad härligt! Skulle älska att åka till Japan någon gång *_*

  ReplyDelete
 2. Ja, ta chansen om du nån gång får den! (eller samla till det)
  Det är verkligen en upplevelse för livet!

  ReplyDelete
 3. Flera av mina favoritbutiker på bilderna... Ångest och avundsjuka. ;)

  ReplyDelete