04 December 2011

Julkalendern 2011, jag är fast!

Jag är väldigt, väldigt, väldigt sällan sugen på att göra fanart. Dels för att jag tycker mer om att göra mina egna figurer, men också för att fanart limiterar ens möjligheter att använda bilden, på grund av copyright-rättigheterna.

Däremot har jag verkligen blivit sugen på att göra fanart nu!
Detta för att jag såg de första tre delarna av årets julkalender på SVT Play. Den heter "Tjuvarnas Jul" och efter bara tre avsnitt vill jag påstå att detta troligtvis är en av de allra bästa julkalendrarna jag sett!

Den utspelar sig på 1800-talet och handlar om Kurre, en tafflig ficktjuv i Klappsnattarligan, som en dag får en unge på halsen. Ungen, som sedan får namnet "Charlie", blir tillslut invigd i ligan och så börjar äventyren!

Sceneriet, kostymer, regi och dialoger men inte minst skådespeleriet är i toppform! Jag har ganska höga krav på barninriktade filmer och tv-serier, men denna förfaller aldrig till det irriterande fördummandet eller förenklandet av saker. Tvärt om! Den vågar ta upp saker och antyda om känslor och dilemman som kan verka tunga, men egentligen vilket barn som helst förstår. Tack, SVT och Nordisk Film! Ni har gjort ett toppenjobb!

Så, jag gjorde en liten egen tolkning av "Charlie" och Kurre.

(Vill poängtera att detta är en fanart, ingen officiell bild, och är gjord med ödmjuk
beundran, utan intentionen att inkräkta på någons copyright,
och har därför lagt till den rättmätiga copyright-texten till loggan, som jag tecknat om)


Jag rekommenderar er alla som liksom jag gillar 1800-talsmiljöer, bra skådespeleri och julkalendrar med klass att ta er en titt på de senaste avsnitten, som ni hittar på SVT Play:
Tjuvarnas Jul - SVT PLay

Nu blir det mer serier! Wiii~

3 comments:

 1. Coolt! Jättefint ljus! Julkalendern minsann. Alltid går man miste om något när man inte är i Sverige. Hoppas allt är bra och du tar hand om dig; ät lussekatter!

  ReplyDelete
 2. Tack så mycket, Åsa!
  Men! Du kan visst följa den! Den finns på deras hemsida, via streamsajten SVT Play! Där kan du se de tidigare avsnitten med. De är bara 15 min långa.
  Ja!! Du får också ta hand om dig! Japan är stort och farligt... Lussekatter blir det, definitivt!

  ReplyDelete
 3. Riktigt snyggt!
  https://www.facebook.com/tjuvarnasjul ;)

  ReplyDelete