22 January 2010

Nu rullar det igång...

Sådärja, nu ligger debutboken som bevakningsobjekt på adlibris:

Adlibris.com

Och snart kan man andas ut...

21 January 2010

Jag flashar!

Detta...

...är vad jag håller på med just nu!

Jag glömmer helt bort mitt nyårslöfte om att ta det lugnt, och tuffar troget vidare längst arbetsnarkomanspåret jag varit fast i under 2009. Just nu ger jag mig själv mer jobb än behövt, och har programmerat ett Adobe Flash-spel till hemsidan till Mjau!-böckerna.

Ja, jag vet. Jag är dum i huvudet. Men titta så rosa och fint det blir!!

Anyway, snart är det klart, och då kan ni alla få jaga bubblor med Vanilj i spelet med det väldigt kreativa namnet "Bubbelbad". Har någon några andra namnförslag, mottages de gärna!

15 January 2010

Mina projekt - Uppdaterad seriestatistik

Som tidigare skrivet, tycker jag om statistik. Det är kul att se hur saker utvecklas, och samla data för att göra snygga diagram och liknande.

Så, här kommer ett väldigt hett Excel-diagram!


Okej, kanske inte så hett utifrån ett grafiskt perspektiv, men titta på utvecklingen! Bara wow, liksom!
Jag mer än fördubblade min produktion per år mellan 2007-2008, och var nära på mellan 2008-2009.

Här kommer den kompletta listan över min serieproduktion, med förra årets tillägg:

Till mina systrar (2004-2005) - 32 sidor
Prinsessan och fröken näktergal (2005) - 13 sidor
Låt blommorna tala (2005) - 5 sidor
Bowling for Nosebleed (2005) - 2 sidor
Hansa (2005) - 2 sidor
Fubbick fritt (2005) - 3 sidor
Snöstorm (2006) - 3 sidor
Matmanga (med Alice) (2006) - 8 sidor
Only you (2006) - 24 sidor
Lika barn leka bäst (med Catta) (2006) - 15 sidor
Elvis Söderstjärna (2006) - 2 sidor
Idolfeber (med Robin) (2006) - 4 sidor
Lova (2006-2007) - 20 sidor
Som ett träd (2007) - 7 sidor
Synth master J (med Will) (2007) - 15 sidor
Pet (2007) - 24 sidor
PenCon (med Alice) (2007) - 2 sidor
Mums mums matkrig (2007) - 15 sidor
Majserien (2007) - 1 sida
A song for Elise #1 (2008) - 54 sidor
Valborg (2008) - 14 sidor
A song for Elise #2 (2008) - 58 sidor
Telecom City (2008) - 3 sidor
Mjau! - kapitel 1 (2008) - 27 sidor
The Marauders and the Secrets of the Heart (2008- 2009) - 65 sidor
Min syster är en ängel (2009) - 15 sidor
A Song for Elise #3 (2009) - 62 sidor
Because you left (2009) - 8 sidor
Mjau! kapitel 2-8 (2009) - 200 sidor
Klimatpimpa din livsstil (2009) - 20 sidor
Summa: 723 sidor

Puh! Så många seriesidor.... O_O

Sitter för tillfället och sliter med hemsidan till Mjau!-böckerna (jag ska göra en snygg, interaktiv sådan, så pular med Adobe Flash).
För tillfället går det sådär. Håller på att programmera ett spel där Vanilj badar och fångar bubblor i vattnet, men det vill inte samarbeta. Så jobbigt, speciellt när jag nu nästan är klar...


Lägger upp en länk så fort det är färdigt, så ha tålamod, mina vänner!

05 January 2010

Vårdebutant låter väl vackert?


I vår är det mer glest bland debutanterna på bokmarknaden, och det ville DN skriva om. I och med att min barnserie "Mjau!" kommer ut under våren fick jag lite uppmärksamhet.

Inte varje dag man är med på förstasidan i DN:s Kulturdel. Det ska firas! Skål! *kling*

Här kan man läsa artikeln:

Antalet debutanter minskar kraftigt - dn.se
&
Glada och stolta och en aning skräckslagna - dn.se

04 January 2010

2010 - året då allt kommer att hända!

Nu tänkte jag kika på förra årets nyårslöften och hur de införlivades, samt årets nyårslöfte och hur planerna so far ser ut för 2010.

Förra året lovade jag mig själv att börja träna regelbundet, skriva på ett kontrakt och inte ha ett fast förhållande.

Det första vet jag inte om jag höll så bra. Gymkortet tog slut i augusti och därefter har i princip bara högerhanden fått motion. Men jag har gjort övningar och varit ute och joggat och promenerat i relativt regelbundna perioder, så jag kan ge mej själv ett VG- på den punkten.

Det andra har jag mer än väl införlivat! Jag har skrivit på inte mindre än 7 kontrakt under året (2 för böcker, 3 med Miljöförvaltningen ang. FUSE och 2 med Kvarnby för lärarjobb). Wow, säger jag bara. Ett stort MVG+++ till mig!

Det tredje har jag också lyckats med, men det fanns återfall... Fick hjälp från andra att hålla det löftet, så jag får ett MVG, men det är lite som att få bra betyg på ett grupparbete där man inte gjort ett sååå bra jobb.

Slutbetyg: Ett klart MVG. Kanske ett + i kanten, för kontrakten.




Och nu till årets nyårslöfte:
Jag lovar mig själv att jag ska göra allt som står i min makt för att må bra, fysiskt och psykiskt.

Dvs. ingen mer överoptimism med hur mycket jag hinner med, inget mer missunnande av lugn och ro, inget mer bortprioriterande av motion och friluftsaktiviteter och inte minst inget mer stressande och ångestande över saker jag inte hunnit med eller ångrar att jag tackade ja till.
Under 2010 ska Natalia värja undan från den säkra rakstreckan rakt in i väggen.


Detta är planerna för 2010:
  • Avsluta arbetet med "Klimatpimpa din livsstil" och skicka till tryckeri
  • Avsluta fjärde och sista boken av "Mjau!" i januari
  • Arbeta om delar av "A Song for Elise" med Tokyopop under våren
  • Producera en sexantologi med 11 andra serietecknare, under projektnamnet Den Svenska Seriesynden (mer här senare), inför SPX 2010
  • Åka till Japan (äntligen!) med min syster i mars
  • Slappa och ta det lugnt med min nya älskling Emil (äkta, stabil kärlek!)
  • Åka runt och promota "A Song for Elise" i Tyskland under hösten

Inte så farligt. Detta klarar jag. Kanske hinner jag sova ut under våren, till skillnad från min vinter.

All lycka till er, mina vänner, under detta stundernas år 2010!
Begrav allt gammalt, låt gro och spira allt nytt och det med potential!

2009 - en återblick

Med året såhär i backspegeln kan man äntligen göra ett fint lapptäcke med alla milstolparna.

Milstoplarna 2009:

  • Gjorde klart Harry Potter-doujinshin under början av januari.

  • Passade på att rita en kort 15-sidors serie under ett seriemaraton hos min syrra. Den fick namnet Min syster är en ängel, och jag blev så nöjd med den att jag bestämde mig för att skicka in den till årets Mangatalangen. Tyvärr ställdes den tävlingen in, så serien låg oanvänd under hela året. I december tog jag tillslut tid åt att skicka in den till Kodanshas 4:e Morning International Comic Competition. Förväntar mig inga stordåd, men man ska aldrig låta en serie bara ligga och damma, är mitt motto!

  • Ritade och tuschade klart tredje och sista delen av A Song for Elise, och rastrerade om alla sidorna till rätt format. Slutligen fick jag iväg den och Harry Potter-doujinshin till tryckeriet. Det var oerhört lärorikt att göra sin egen bok, från att rita den, kontakta tryckerier, göra en pdf-fil, hålla kontakterna med tryckeriet och slutligen se boken färdigtryckt i min hylla!

  • Under hösten hade jag skickat in Mjau! (då kallad Mjau Mjau) till olika svenska förlag, och fick tillslut napp. Kabusa Böcker tackade ja, och vi signade kontrakt i mars. Så det var bara att börja jobba!

  • Efter att ha skickat in en kort romantisk serie till mangatidningen Shojo Stars sommaren 2008, kom den i tryck i aprilnummret. Så fint att se svensk manga bland all den japanska, kändes hedrande.

  • Small Press Expo! Nosebleed Studio dukade upp med nytt fansin (Shojofansinet) och jag inredde min lilla barnförbjudna del, med de två rykande färska trycksakerna!

  • A Song for Elise fick tyvärr ingen releasefest i Stockholm, men väl nere igen kontaktade jag RFSL och vi samordnade ett föredrag med hjälp av ABF i Malmö och releasefest i RFSL:s lokaler efteråt, allt på självaste IDAHO, internationella anti-homofobidagen den 17:e maj! Det var riktigt kul, och intressant, för många på föredraget och festen hade aldrig läst gayserier eller yaoi tidigare.

  • Arbetade på Kvarnby Folkhögskola under sommaren, som lärare för Sommarkursen (liksom 2007 och 2008). Det var trevligt, jag kommer varje år mer och mer in i rutinerna, men det var energidrännerande med kursen dagtid och Mjau! att rita kvällstid. Hann ta lite ledigt då och då, men det blev mest jobb.

  • Fick genom Kvarnbys rektor kontakt med Malmö Miljöförvaltning, som ville göra Klimatserier inom projektet FUSE (Future Sustainable Education). Projektet var försenat, och trots att jag redan hade mycket att rita på Mjau!, tog jag jobbet, för det var bra betalt och bra publicitet, och sånt ska man inte tacka nej till! Klimatpimpa din livsstil, en 20-sidors serietidning, arbetade jag med under sensommaren och bitvis under hösten, och den ska gå i tryck nu i januari.

  • Tog mig en välförtjänt semester i augusti och hälsade på släkten i Portugal. Såklart blev det lite jobb också, för jag måste ju kunna behålla titeln arbetsnarkoman, hehe...

  • Sedan november 2008 hade jag regelbundet publicerat A Song for Elise på webbhostingsidan SmackJeeves.com, och vid den sista upplagda sidan i slutet av sommaren hade jag över 1600 fans! Flera av dem hade dessutom valt att köpa boken av mig via hemsidan www.asongforelise.com. Skickade paket världen över under sommaren och hösten.

  • Med namnet Klimatserier! startade Kvarnby och Miljöförvaltningen tillsammans en distanskurs, där jag var en av lärarna. Under hösten fick eleverna inlämningeuppgifter som vi diskuterade på närträffarna. Kursen var oerhört kul att utforma, men hade jag bara haft mindre stress på grund av allt annat arbete, hade jag nog njutit mer av den. Dock fantastiska resultat från eleverna, som bl.a. ställdes ut på Rådhusplatsen i Köpenhamn under Klimattoppmötet, samt på Kommendanthuset vid Malmö Museer.

  • I slutet av oktober åter jag till FIBDA, en Portugisisk seriefestival dit jag och Yosh från Yokaj Studio blivit inbjudna. Det var helt fantastiskt att få bli behandlad som en kändis, med 4-stjärningt hotell, betalda restaurangbesök, träffa världskända tecknare och allt i härligt 25-gradigt solväder, samtidigt som det frös på och regnade i Sverige!

  • Och som om detta inte redan är ett bra år, så toppades det med en förtidig julklapp: Jag hade tidigare skickat in ett ex av A Song for Elise till olika förlag, och passade på att även skicka utomlands, och fick napp! Efter kontraktsförhandlingar per mail åkte jag i december till Hamburg och signade med inga mindre än tyska Tokyopop. Ett fantastiskt avslut på ett mycket bra karriärsår!

Nu tog jag som ni märker bara med de professionella milstolparna. De känslomässiga sakerna under året lägger vi till handlingarna utan vidare diskussion. Läs här på bloggen, om ni är nyfikna.

Tack för ett fint år ihop! Jag ska försöka uppdatera oftare under 2010.