10 December 2014

Intervju med Pixelpaj och Confusion i helgen!

Året börjar närma sig sitt slut, men inte är jag på latsidan för det!

Det ritas på en massa här, och pysslas inför helgens Confusion i Göteborg, där Nosebleed Studio såklart kommer ha ett bord - med den splitternya samlingsboken! Såhär ser den ut:

Tjock och fin, hela 456 sidor svensk manga, på svenska 
och med hårdpärm! Och det bästa är att den bara kostar
150 kr!

Missa inte chansen att skaffa dig ett exemplar av denna dyrgrip, vi kommer stå i Artist Alley hela helgen.
Dessutom kommer jag hålla flera föredrag. Återkommande favoriter, så har ni inte redan sett dem så passa på i helgen!

Lördag 13/12 kl. 16:00 - 17:00
Yaoi manga - för kvinnor av kvinnor, om män som älskar män
(15-årsgräns)
Yaoi manga, även kallat Boys Love manga, är serier om kärlek mellan två killar, men ritas och läses av tjejer. Varför är det så poppis och hur började det hela? Natalia Batista, som tecknat Sveriges första yaoi manga A Song For Elise, berättar om yaoi mangans historia och analyser om vad det hela egentligen handlar om!

Lördag 13/12 kl. 21.00-22.00:
Hur lyckas man som mangatecknare?
Vill du bli mangatecknare? Kanske drömmer du om att se dina egna böcker i butikerna, eller ha en egen onlineserie som folk följer? Kom och lär dig från proffset Natalia Batista som berättar om hur mangamarknaden funkar i Sverige och internationellt, hur man arbetar som mangatecknare och vad man ska göra för att lyckas!

Söndag 14/12 kl. 12.00-13.00:
Sword Princess Amaltea  -  fantasymanga där könsrollerna är ombytta
När serietecknaren Natalia Batista ville skapa en fantasymanga bestämde hon sig också för att göra något som tyvärr saknas bland tecknade serier; en könsomvänd fantasyvärld där prinsessorna räddar prinsarna.
Natalia berättar hur hon utvecklade historien till serien, influenser hon haft och beslut hon fått ta när hon valde att vända på könsmaktsordningen i sin fantasyvärld.

Förrförra helgen var jag ju på MIYABI Japan Story i Stockholm, ett Japan-kultur-event med stora japanska gäster på besök. Det var riktigt häftigt och givande, dock lite synd att inte fler personer hittade dit. Var ni inte där så missade ni verkligen något!

Där träffade jag Jacob och Filip från Pixelpaj.se, som bl.a. recenserar spel. De var där för att intervjua Prof. Sakamoto, legend inom spelmusikvärlden, men tog sig även tid att intervjua lilla jag! O_O

Så, här kan ni se intervjun, väldigt trevligt och kul och följ dem gärna på youtube om du är spelintresserad!

No comments:

Post a Comment