24 October 2013

Confusion (GBG) och Stockholm- here I come!

För alla svenska fans där ute:

Nu är jag ute och flänger igen på signeringsevent!
Först blir det Confusion i Göteborg hela helgen, och inte bara signerar jag min nyaste bok Sword Princess Amaltea 1 vid Nosebleed Studios bord i marknadsdelen, utan dessutom håller jag föredrag och är med i event  också:

Fredag 25/10
16.00 - Föredrag, Lilla Scenen:
Yaoi manga - av kvinnor, för kvinnor, om män som älskar män

Lördag 26/10
12.00 - Paneldebatt, Stora Scenen: Q&A om nördkultur och feminism
16.00 - Föredrag, Lilla Scenen:
Mangaflickor och söta pojkar - Könsstereotyper i manga och anime


Yaoi-föredraget höll jag även förra året, och det var så poppis att detta blir en favorit i repris för alla de som inte fick plats förra gången.
Det om könsstereotyper är helt nytt, och blir även (liksom Yaoi-föredraget) förhoppningsvis en artikel i seriemagasinet Bild & Bubbla. Samt en turné på så många mangakonvent som möjligt, så om du missar det denna gången så passa på vid nästa, vetja´!

Här är Yaoiföredraget filmat, på engelska och med lite kakkig belysning, men väl värt din tid! (om du gillar Boys Love, that is...)


Efter helgen blir det Stockholm i två dagar!
Häxfolket (som jag illustrerade) vann i våras  Nordiska skolbibliotekarföreningens årliga pris för bästa barn- och ungdomsbok 2013! Ett väldigt hedersamt pris med stora namn i sin historia, bl.a. Maria Gripe och Mats Wahl.
Prisutdelingen sker på Skolforum (för lärare) på måndag den 28:e oktober! Spännande!

På tisdagen kommer jag vara på SF-bokhandeln i Gamla Stan i Stockholm för signering mellan 14.00-15.30! Jag ger även mangatips och tecknartips, så ni som ritar får gärna ta med era egna teckningar om ni vill få feedback på dem! Missa inte!!

Ok, nu måste jag packa... hej på er!

2 comments:

 1. Tack återigen för en riktigt bra föreläsning om stereotyper! Hoppas vi ses i framtiden igen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack själv, Hampus, för att du kom!! Och för de bra frågorna, jag hade gärna velat ha mer diskussion kring ämnet.
   Samt detta med ett ev. japan-forum-event skulle vara riktigt häftigt, så om du vill eller känner folk som vill driva det vidare så kontakt mig igen så kan vi nätverka lite. Ambassaden, universiteten och inte minst konventsarrangörer hade säkert varit intresserade av att delta!

   Delete