11 September 2010

Engelsk blogg, PRAO och mentorskap

Mycket händer!

Jag har skaffat mig en engelsk blogg!

Ok, det låter som om jag är stolt, och lite är jag det, för jag har gått och fördröjt det ett tag nu.
Men nej jag borde inte vara stolt, för först satte jag mig och började knåpa på en hemsida. Efter nån dags slit insåg jag att det inte blir nån hemsida, för även om jag lärde mig göra en fin drop-down meny i CSS på en halv dag, så kommer min hemsida ändå inte duga. Den kommer vara fin, fast för 5 år sedan. Dagens hemsidedesign är så hightec att jag inser mina begränsningar, och bad i desperation min kompis på NCreatures (produktionsbolag i Portugal) att hjälpa mig. Han lovade ge mig nått när han har tid.
Så tills dess blev det en blogg. Yay!

Den är på engelska, för om mindre än en månad kommer min mana "Ein Lied für Elise" ut i Tyskland, och jag måste börja marknadsföra mig mer internationellt.

Men ingen fara, jag planerar fortfarande uppdatera denna bloggen lika ofta som tidigare, så var inte oroliga, hahaha.
Nä, skojar bara, jag ska bli bättre. En gång i månaden är pinsamt sällan, sorry.

Mer nyheter!

Först: Jag ska få två PRAO-elever! En i nästa vecka och en i vecka 39. Får se om de vågar gästskriva nått här på bloggen eller bidra med en bild eller så.
Det ska bli kul och spännande. Jag har varit privatlärare tidigare, men inte haft en praktikant. Tyvärr dricker jag inte kaffe, så jag får komma på nått annat som jag får be dem hämta åt mig lite då och då. :D
Skämta bara, de ska få rita.

För det andra: Jag är mentor!
Dels till min begåvade lillasyster Catarina Batista och dessutom till en fantastiskt duktig ung tecknare som heter Anna som jag träffade på konventet MeuwCon i Stockholm för en månad sedan. Jag ska se om jag kan berätta mer om henne senare.

Det var en liten uppdatering...
När det gäller mitt eget tecknande har det gått lite slött p.g.a. en seg förkylning de senaste 2 veckorna, men den börjar släppa nu och jag återfår livsenergin för varje dag!
Jag ritar på illustrationerna till barnboken "Häxfolket: De stulna barnen" av Jo Salmson som kommer ut på Bonnier Carlsens förlag i mars i vår, och har gjort ungefär 90% klart. Det är superkul, och bara för att jag inte kan hålla mig visar jag en liten sneak peek på en av bilderna:


Tack för att ni läser! :D

2 comments:

 1. har full förståelse för att du inte gillar att koda CSS/HTML/AJAX.

  Själv så är jag lat och kör emd en Wordpress installation som jag håller på och confar det administrativa i just nu. Håller på att få allt administrativ jox att fungera som jag vill sen ska jag mekka lite med ett tema.

  Ett verktyg som är riktigt riktgit vettigt är Firebug till Firefox med SenSEO och PixelPerfect som plugins. Underlättar verkligen tema moddande.

  Man bara pekar på ett element i hemside designen och den visa vilken kod det är som elementet är beroende av. Väldigt praktiskt när man ser någon annansida och undrar hur de har gjort.

  ReplyDelete
 2. Tack för tipsen! Tror jag fått de tidigare, för funderade på vad det var för plug-ins jag behövde för det.
  Nu vet jag!

  ReplyDelete