02 May 2009

Rapport från SPX2009!

Wow. Detta måste varit den bästa SPX jag varit på.

Allt klickade!
Det kändes som om jag gick och väntade på att nått skulle bli fel, men det kom aldrig några fallgropar!

Låt mig berätta.

På onsdagen (ca 5 timmar innan avfärd med tåget) plockade jag och syrran upp böckerna från tryckeriet. De är uuuursnygga, om jag får säga det själv. Bilder finns nedan...

Snabbt iväg till tåget, och efter lite missöden med försenade tåg kom vi fram till Stockholm mitt i natten. Vi övernattade hos Alice Engströms jättetrevliga föräldrar, som dessutom lånade oss deras bil under helgen. Det var till stor hjälp med alla våra lådor (hade med med mig 80 st "A song for Elise" som väger 330 g vardera, you do the math ;P).

Men innan helgens jobb, hann vi ha det kul också!
På torsdagen var det releasefest för Kim W Anderssons heta bok "Love Hurts". Jag har faktiskt längtat efter den, har följt hans blogg (som ni hittar i listan intill). Har inte prenummererat på Nemi-tidningen där serien gått som följetong, så jag är glad att Kartago valde att ge ut den. Ska nog blogga om den senare, när jag hunnit kika mer på den.

På fredagen tog syrran och jag en tripp in till stan, hann shoppa lite och ha kul innan helgens bestyr.

Och så kom lördagen! Stunden vi väntat på, förlösningen av ett års slit och stress och svett. Vi körde in med den glassiga röda bilden som skrapade och skramlade då syrran gjorde lagom olagliga taxisvängar när vi skåningar förgäves försökte navigera oss fram till Kulturhuset.

Väl framme, avlastade, upplockade och i ordningställda, kunde vi andas ut. Smart nog hade vi packat ordentliga matsäckar, så det var bara att kränga böcker till tusen!

Såhär såg det ut:

Fotograf: Jenni "Luna" Söderlund

Jag hade gjort i ordning en egen del av bordet, med mina lite mindre barntillåtna produktioner:

Fotograf: Jenni "Luna" Söderlund

Det gick ganska bra under lördagen, sålde kanske 30 st av "A song for Elise" och runt 15 av HP-doujisnhin. Nosebleed Studio sålde också bra, både av det gamla fansinet från förra året och det nya Shojo-fansinet (där jag och syrran har serier med), samt av Alices "The Rebels of the Foo", som hon även lägger upp gratis på Smack Jeeves.

Lördag kväll. Alice stack hem för att natta hennes hundar, och systrarna Batista drog på fest. Galago-fest!
Kolbeinn Karlsson (gick samma år som mig på Serieskolan), Jeffrey Brown och Niklas Asker releasade sina böcker "Trollkungen", "Fumlig" och "Second thoughts", tre apsnygga böcker som fick varsin plats på min seriehylla!

Lördagen övergick i söndag, och ytterligare böcker och fansin bytte ägare.

Nu till nått annat kul. Jag, Maria Fröhlich och Tomas Antila har under våren försökt kicka igång ett nätverk för svenska mangatecknare, nämligen Svenska Mangatecknare. Vi vill inte sätta folk i fack, så vi kommer inte utesluta folk för att de "inte ritar tillräckligt manga", utan nätverket är ett initiativ för att få en större samhörighet och samarbetsanda inom Mangasverige. Vi vill uppmuntra till projekt och liknande som främjar svensk manga, och få igång diskussionen kring vad svensk manga egentligen är.

Allt detta presenterades under ett kort presentationsmöte vid 14.30 på söndagen, där Maria och jag berättade lite om nätverket och gav ut länken till forumet. Alla intresserade är hjärtligt välkomna att bli medlemmar, och sprid det gärna!

När söndagens marknad led mot sitt slut, och fansinmakare och förlagsfolk började slänga väskorna över axeln och dra sig hemmåt, packade studion ihop. Vi bestämde oss för att efter inbjudan dra vidare till Studio Otecknad, där bl.a. Lisa Medin som gör "Medley" sitter och jobbar. Det var kul att snacka med folk, snälla Stef Gaines var där och det var roligt att mingla runt. Träffade även supertrevliga Valentin Schönbeck, som visade upp fantastiska akvarellbilder. Sjukt inspirerande vernisage!

Därefter bar det hem till sängen!

Tåget gick kl. 16 på måndagen, men vi han rusa in om stan och sälja in 5 exemplar av min bok till Staffars Serier vid Hornstull, innan vi drog tillbaka till Skåne.

Sicket SPX!
Träffade en massa folk som både ställde ut och bara hängde, t.ex. Åsa Ekström, Yokaj Studio, Jesper Nordqvist, Kwok Hei Mak, Lina Neidestam, Carolina Ståhlberg, Diana Jakobsson, Fabian Göransson, Kim W Andersson, Stef Gaines, Sofia Falkenhem och många många fler (orkar inte lägga in hyperlänkar, tyvärr. Googla dem, det är värt det).

Satte vantarna på en massa bra fansin (spenderade över 1600 kr på serier och fansin under helgen!) och tänkte börja recensera dem här på min blogg. Så kika in lite då och då, så ska jag uppdatera lite recensioner på bra fansin!

Hej hopp, ha det bra!

Bye~!

6 comments:

 1. Geh, var sjuk den helgen, så jag kunde inte gå (var dessutom PANK efter ett miserabelt misslyckande att komma på Yokajs signering den 11e.... FAIL) QAQAQAQAQAQAQAQAQ
  *slår sig själv*

  Ah well, nästa år kommer jag allt, med egna trycksaker for sure. >3

  Men jag vill sååååå gärna ha ett EX av din HP Doujinshi, planerar du att sälja resterna över nätet? ; 3 ;

  ReplyDelete
 2. Hm... hade inte tänkt det, med risk för att få ögon på sig, men tänkte ta med dem till BLYG i september i Stockholm.

  Kanske kunde vi ordna nått ändå. Tror det kostar typ 22 kr att frakta inom Sverige. Har du PayPal? Eller så kan jag skicka bankuppgifterna, maila mig som fixar vi nått :)

  ReplyDelete
 3. Jag tror verkligen att de flesta skulle enas om att detta är det bästa eesspeexet någonsin! Jag blev så glad varje gång jag gick förbi erat bord. Ni strålade som små solar. Roligt att fansinen sålde bra!

  ReplyDelete
 4. DU strålade, Kolbeinn!
  Och grattis till utgivningen åter igen! Jag är så glad att det går i rätt riktning för dig, det är du värd!!

  :D

  ReplyDelete
 5. Ja, var det inte ett magiskt SPX i år?!
  Bilder på dig och ditt crew på in blog, http://www.lovehurts.se

  ReplyDelete
 6. Det låter bra! Q w Q
  Jag ska be mamma ordna in sitt kort på mitt Paypal account, ahhaha (ungdomskort suger)! *sparar emailen*

  ReplyDelete