03 May 2009

Min första recension på "A Song for Elise"!

Gjord av Daniel "Mangabibliotekarien" Gustavsson, läs den HÄR.

Bra recension, jag är glad att få professionell kritik.

"Vår enda större invändning var att den var skriven på engelska trots att den Batista är svensk och mangan utspelar sig dessutom i Sverige. Så varför hon valde det engelska språket förstår jag inte riktigt. "

Nu kanske det låter som om jag tänker försvara mig mot kritik, men jag vill bara säga att anledningarna till varför boken är på engelska är två:
 1. Jag lade upp den på web comic hosting sidan Smack Jeeves (engelskspråkig) för att få kritik och kommentarer, och valde därför att göra hela på engelska.
 2. Boken är tryckt i 400 exemplar på engelska. Dvs. om ett svenskt förlag skulle vilja ge ut en svensk översättning av boken, har de fritt spelrum, samt de utländska förlagen tycker troligen att 400 ex är småpotatis.
Så det var rent taktiskt. Men jag förstår förvirringen. Dessutom är jag antagligen bättre på att skriva på svenska än engelska, så det var nog mer jobb faktiskt.

Tack för den väldigt fina recensionen, Daniel!

8 comments:

 1. Proffsigt? Mest rabblar han ett CV, och säger i princip det här:

  Han är över 30
  Han är inte målgruppen
  Du kan rita
  Hans fru gillade serien.
  Serien innehåller drama
  Serien innehåller sex
  Han tycker du borde skrivit på svenska
  Du bor i sverige.

  Det är väl bra att han tar sig tid att presentera yaoi för de som inte är så införstådda, men jag kan inte skaka av mig känslan av att hans fru kanske borde recenserat boken i stället.

  Jag hann aldrig köpa ett x förresten. Var skall pengarna flyga?

  ReplyDelete
 2. Oj, glömde säga att han tyckte den var bra med. Viktigt viktigt.

  ReplyDelete
 3. Hahaha... mjo, han erkänner ju att han inte ha så mycket att säga om den (även om jag faktiskt hade varit minst lika intresserad av en djupare recension gjord av honom, som av hans fru... det hade varit intressant att läsa).

  Tyvärr är Posten stygga, boken kostar 44 kr att skicka. Hm... kan maila dig kontouppgifter, så ordnar det sig, eller så kanske vi ses igen snart?

  ReplyDelete
 4. 44 spänn låter sjukligt elakt. Jag tror vi ses någorlunda tidigt, så vi kan nog ta det på tu manna hand.

  ...
  Varför hade han ingen åsikt om den?

  ReplyDelete
 5. Tanken med mangabibliotekarien är att recensera lättsamt så att vi trötta bibliotekarier (som är huvudmålgruppen) orkar läsa.

  Men jag håller på med en artikel för Arbetarbladet (som jag kommer att länka till bloggen) som handlar om Yaoi (och även Yuri). Den blir givetvis lite djupare.

  ReplyDelete
 6. Va kul!

  Ser fram emot att läsa den, och jag hoppas bibliotekarierna gör det med... Om min bok skulle hamna på biblioteken vore det ju tragiskt om den fick plats bredvid Dragonball och One Piece...

  Jag kommer bli lynchad i så fall!!

  ReplyDelete
 7. På biblioteken i Gävle, och förhoppningsvis alla bibliotek finns det två serieavdelningar. En vuxenavdelning bland vuxenböckerna och en barnavdelning. Bägge avdelningarna har manga-avdelningar. Din skulle givetvis hamna bland andra vuxenserier.

  Yaoi-artikeln har jag skrivit klart men har åtminstonde två artiklar före (en om sportmanga och en om Hentai).

  ReplyDelete
 8. Jag gillar faktiskt att den var skriven på engelska (kan förstås bero på att det är mitt favorit språk XD), det är liksom lättare att måla upp storyn med det språket tycker jag ^^
  Btw, kunde inte hålla mig och läste "A Song of Elise" så fort jag hoppat på tåget hem från SPX!! Den var helt underbar! Elise var så underbart söt när hon kramade Andi i början <3
  Ser fram emot fler serier från dig i framtiden :D

  /Nettan

  ReplyDelete