30 November 2008

Mina projekt - Mjau Mjau och Harry Potter-doujinshi

Har haft klart första kapitlet av "Mjau Mjau" nu i en vecka, och väntar på mail från kontakten på Bonnier Carlsen som jag tänkte skicka den till. Svarar hon inte innan torsdag nästa vecka, så skickar jag den ändå.

Här är i alla fall ett litet utdrag ur första kapitlet (sidorna 19-22):


Mina gulliga katter! Nåå~!

Jag har ingen egen katt (men skulle vilja ha) och kan inte skaffa en heller för det hade inneburit att både min mamma och syster och sambons mamma och syster inte hade kunnat komma på besök någonsin mer...

Anyway, jag får önska mig en docka istället.
Ska förresten få en i julkapp, en lite billigare och mindre ABJD (Asian Ball Joint Doll, kulledssamlardocka). Denna gången ska jag får sminka den själv, så det ser jag fram emot. Och dessutom är detta en med alvöron och vit hud. Kyaaa~, jag längtar så! Har redan sytt en fin liten utstyrsel till den (ja, jag vet, jag beter mig som en blivande mamma).


Okej, okej, detta skulle vara en tecknarblogg, så jag ska sluta nörda mig med dockor! ><

Ett annat projekt jag håller på med är en Harry Potter-doujinshi. Det är ett sammarbete mellan mig och Johan G från Mangakai Lund, mangaföreningen som jag är aktiv i.

Doujinshi är japanska för fansin, och i Japan är de oftast fyllda med serier tillägnade redan existerande seriefigurer (fanart/fanfic) eller karaktärer.

Vår doujinshi handlar om Marrodörerna, alltså Sirius Black, James Potter, Remus Lupin och Peter Pettigrew, och kommer ha yaoi-tema (homosexuell kärlek). Kom igen, fyra riktigt bra vänner varav en av dem är emo, det är ju som bäddat för yaoi!!


Skiss av Sirius Black,
så som han borde sett ut
(alltså INTE som i filmerna!).

För er som inte läst böckerna om Harry Potter, kan detta kännas väldigt "WTF?!?", men de av er som kan sålla sig till nördgänget har säkert en del kommentarer. Antingen gillar man idéen eller inte.

Så det ska i alla fall bli en yaoi-doujinshi. Två sexscener, sammanlagt 10 sidor av 63.

Jag tecknar, tuschar och rastrerar. Johan G har skrivit manuset och kommer att översätta allt till japanska, så att vi kan göra två versioner. Vi tänker nog sälja det, men utan vinst (eller den lilla vinst vi får går till välgörenhet). Har hört att Rowling inte orkar stämma de som ändå inte tjänar på det.

Så, det var lite om mig.

Baaaaj~!

~^___^~

9 comments:

 1. Jag fick en host/skrattattack och höll på att sätta maten i halsen när jag läste om er doujinshi. Lycka till, jag ser fram emot att få läsa den...

  Katthistorien verkar också kul. Jag antar att det finns en twist i historien någonstans så att berättelsen inte är bara gullig. Ser fram emot att läsa den också...


  Sedan tycker jag inte att du ska hänga läpp för att söstra din vann en resa till Japan. Du var ju publikfavorit, och det är publiken som sätter mat på bordet när de köper din manga.

  PS. Motgångar danar karaktären..

  ^__^

  ReplyDelete
 2. Kattserien ser jättesnygg ut! Gillar hur du har fått till uttrycken på karaktärerna! :)

  Och beträffande Harry Potterfansinet... Mmmm: "Fyra riktigt bra vänner, varav den ena är EMO och varulv. Deras förhållande är som bäddat för triangeldrama."

  Hell yeah!!!!!!!! :D

  ReplyDelete
 3. Apropå dockor. Jag stötte på några människor från SAIAI no DORU - föreningen för asiatiska dockor på SF-bokhandeln i Stockholm.

  Har ni hört talas om dem förut?

  ReplyDelete
 4. Till Mikael:
  Tack för kommentarerna!!
  Ja, det blir kul med doujinshin, lite annorlunda för mig.

  Hm, jo, katthistorien har en djupare story, men jag är rädd att den tyvärr får stryka på foten om det inte blir mer än en bok.

  Ja, detta med att motgångar danar karaktären, jo... så har jag också tänkt... många gånger. För det är som sagt inte första gången jag blir omsprungen. Jag hoppas bara att jag får ett erkännande snart...
  Tack för stödet!

  Ja, jag känner till Saiai no doru, är med på deras forum men har ännu inte vågat vara aktiv. Alla andra verkar ha typ 8 dockor och är supernördiga. Jag är en noob i jämförelse...

  Till Hedvig:
  Tack för kommentaren! Och jag är glad att du gillar kattserien. just uttrycken har jag fått en del kommentarer om, så jag tror jag satte den biten. :)

  Haha, ja, visst är det ett perfekt drama för en yaoi-doujinshi. Nästan lite för perfekt...

  ReplyDelete
 5. Dyker denna upp i bokhyllan på Akademibokhandeln köper jag DIREKT! XD
  Är egentligen inte så mycket för Supersöta serier, förhoppningsvis är den inte lika ytlig som de jag syftar på, men jag antar att det är shojo som Svenska folket napper på (Då majoriteten av fansen verkar vara yngre tjejer, no good for a insane wannabe Shonen artist like me, BAW XD)
  Bonnier borde svara, annars missar de helt klart en kioskvältare!

  ReplyDelete
 6. Till Minochi:
  Waaaah, tack! Jag blir glad att läsa att du gillar idéen! Ja, ska skicka den till förlagen innan veckan är slut. Jag hoppas jag får ja från något håll, för jag hade verkligen velat göra den. Ja, den är söt och sliskig, men jag hoppas att den ändå kan bidra med något...

  Tack för kommentaren!

  ReplyDelete
 7. Tjena Natalia!

  Kul med ditt projekt, det ser välarbetat ut. Jag tycker att bildmanuset i den sista sidan är lite svårläst. Men resten av sidorna är jättesnygga och flyter på perfekt.

  Katter är jätteroliga djur. Har själv två stycken, och de kan göra så roliga uttryck, rörelser, beteenden. Jag saknar det lite här(även om du verkligen fått till svansarna och öronen helt klockrent!). Skulle vara kul om Ville försöker ta sig upp mer som en blöt katt, med rufsig päls, stirriga ögon och klösande händer :D

  Jag förstår att det kan vara svårt om man inte själv kan ha katt, men om du har en kompis som har en rekomenderar jag att våldgästa honom/henne och studera samt teckna av rörelserna hans/hennes katt gör. Min kompis Kalle freeloadade på mina katter runt arbetet med hans serieroman "Mara från Uthar" Både du och han är riktigt begåvade tecknare samt bildberättande. :)

  ReplyDelete
 8. @Stef och @Natalia
  Har man inte katt så kan man alltid kolla in YouTube. Det finns en miljard amatörvideos på knäppa katter där.

  ReplyDelete
 9. Till Stef:

  Tack så mycket för kommentarerna! Och för den konstruktiva kritiken också!

  Hm... bildlayouten har jag varit försiktig med, försökt vara tydlig utan att förlora lekfullheten som mangalayouten ofta har. Ska fundera extra noga på de i framtiden, dock.

  Mjo, det är svårt när man inte har katt. Diana ska flytta in med sin, är det tänkt, så då får jag chansen att researcha! Och YouTube är bra, som Mikael skriver.
  Ville dock inte att deras reaktioner bara skulle vara kattlika, för jag vill att barn eller ungdomar som läser den ska känna igen sig själva också, inte bara katterna. Fråga ska vara, är de katter eller barn? Men ja, jag ska eftersträva kattliknande rörelser, så jag ska göra mer efterforskningar.

  Tack för komplimangerna! Hoppas verkligen att du kommer gilla boken, om den kommer ut ngn dag! :)

  Lycka till själv med alla projekt!

  ReplyDelete