16 November 2008

Jobb och helgalen resa på onsdag!

Jag har fått tecknarjobb!!
Eller egentligen fick jag det för två veckor sedan, så jag ska berätta allt från början.

Genom en exklasskompis, Josefin Svenske, fick två trevliga killar från Blekinge kontakt med mig. De ville ha en mangatecknare som kunde vara med och utforma manga för en utställning under IT-mässan Catwalk -08, som kommer hållas 19-20 november. Allt arrangeras av "paraplyföretaget" Telecom City, som består av 40-talet IT- och mobilföretag.

Så jag och killarna träffades, och vi kom fram till att det bästa sättet att få det hela att fungera med deras budget, var att låna tre projektorer, och sedan exponera seriesidorna med de på tre väggar. På så sätt blev det inga trycktider, vilket var bra eftersom att det bara var drygt två veckor till mässan. Dock tyckte vi att det hade varit coolt med mer än bara serier, så jag rekryterade Alice till projektet för att göra tre illustrationer, som kommer varvas med seriesidorna.

Vi fick tre teman att arbeta utifrån. Det hela skulle spegla Telecom Citys historia, med Dåtid, Nutid och Framtid som inriktning. Här nedan ser ni ett utsnitt från Framtids-serien.

Yay för hologram!

Det hela skulle gå i färgerna svart, vitt och rött,som Telecom Citys logga.

Och nu till det helgalna!
Inte nog med att vi får betalt för jobbet, dessutom får vi resan betald till och från mässan, samt övernattning på hotell. Och som om det inte vore nog, även (vilket jag fick reda på för nån timme sedan) inträde till bankettmiddagen på onsdagen och festen i konsthallen där utställningen kommer vara!!

OMG!
Bankettmiddag!
Med en massa kostymklädda, viktiga IT-människor!
O.O
*fainting*

Jag och Alice måste ha med oss skitsnygga visitkort och portfolier! Vi kommer nog vara två av få, om inte de enda, manga-illustratörerna på mässan, så det blir som två små barn i en godisbutik med all-you-can-eat-erbjudande!
Shit, jag börjar bli nervös...

Detta kommer bli spännande.
Nog första gången jag gör ett riktigt, professionellt jobb för ett företag, och absolut första gången jag måste sälja in mig såhär. Jag menar, Bokmässan i Göteborg är inte riktigt samma sak. Där dräller det med illustratörer och serietecknare. Här måste man först se till att de är ute efter en illustratör.

Men förhoppningsvis har en del hört talas om fenomenet Manga. Inte minst de företag som har japanska kontakter. Mangaillustrationer kan locka barn och unga, vilket företag inom mobilbranchen kommer älska, tror jag. Så det gäller bara att vi säljer oss jävligt bra!

Appropå det, jag har ju tatuering runt halsen och titanring i näsan...
Tror jag ska ha polokrage och byta ringen mot en osynlig knopp. Jag vill inte förlora jobbtillfällen p.g.a. fördomar...

Ok, det var det. Detta är vad som händer i mitt liv just nu.

BTW, håller på att rastrera "Mjau Mjau" just nu. Den har varit lite svårt att lägga tid på, eftersom att jag jobbat med Telecom City serierna, men jobb måste gå före.
Här är en fin liten ruta, hope you like it. :)

Vanilj (vit kattunge) förklarar vad ett hem är för
Ville (grå kattunge). Tyvärr ej textad än.

Har ca 10 sidor kvar att rastrera. Har nog hittills lagt ca 100-110 timmar på de 27 sidorna i första kapitlet.

Jag skriver sen och berättar hur det gick på mässan!

Baj baj!

\^w^/

6 comments:

 1. GRATTIS!
  Hoppas att det ger mer jobb.

  Sedan tycker jag att rastreringen ser j*****t snygg ut. Verkligen jätte snyggt!

  ReplyDelete
 2. Tack så mycket!!
  Ja, jag hoppas att detta kan ge liten jobb. Springer vi runt där hela torsdagen och dela ut visitkort finns det ju chans att vi får nått napp.

  ReplyDelete
 3. Grattis, men glöm inte att ständigt akta sig för näringslivet. De är som en hög kobror i en korg, eller en korg i en hög med kobror, eller en kobra som, ja du fattar.

  ReplyDelete
 4. Wow, grattis! Värsta seriösa jobbet! Hoppas det går bra:)

  ReplyDelete
 5. Wow, grattis! Värsta seriösa jobbet! Hoppas det går bra:)

  ReplyDelete
 6. Tack Kolbeinn och Tomas för kommentarerna!

  Till Kolbeinn:
  Ja, jag tror jag förstår. Tror att jag kände lite av det där. Men Det viktigaste är ju att spela med rätt pipa, så dansar kobrorna efter din melodi, eller hur?

  Till Tomas:
  Jo det gick jättebra med utställningen, ska sätta upp en rapport här så fort jag fått bilderna från Alice.

  ReplyDelete