14 October 2008

Jobb, jobb och mera jobb

Huuuh....
Det blir en hel del jobbande för mig fram över.
"Yay!" kanske ni tänker och tror att jag fått teckningsuppdrag, men se där är problemet, det är det inte. Jag ska jobba en massa som serielärare...

Ta inte detta fel, jag tycker om att lära ut. Jag tycker inte minst om att få respekten en lärare kan få, när folk lyssnar på mig och jag tycker dessutom jättemycket om att se andra personer utvecklas med min hjälp. [*Ego*] Det är en tillfredsställande känsla, oftast...

Men!
Jag är en enskild näringsidkare, dvs. jag har ett eget litet företag som heter Natalia Batista. Det är ett kreativt litet företag och de två största posterna är "utbildning" och "serier". Problemet är att "utbildning" är kanske 80% av det lilla företagets inkomster, och det lilla företagets chef känner sig missnöjd med det.
"Visst är det kul men inkomster", tänker den lilla chefen, "men oj va kul det hade varit om de kom från 'serie'-posten istället."

Vad jag vill komma fram till är att jag gärna lär ut serieskapande, och vill hjälpa folk att bli bättre serieskapare, men samtidigt vill jag inte förbli en lärare.

För en lärare är alltid den som får stanna kvar, och se eleven flyga vidare mot högre höjder...

Ja, så nu kommer jag alltså jobba en massa. Denna veckan på Serieskolan i Malmö, på lördag i Osby, på måndag i Malmö och veckan därefter en massa i Kävlinge och Laholm. Dessutom håller jag kurser i Studiefrämjandets regi både i Lund och Malmö, varje onsdag och torsdag fram till mitten av november. Och kanske något till därefter...
Puuhhh!

Och mitt största dilemma är att jag för en gångs skull har några manusidéer som jag vill arbeta på så att jag kan skicka dem till förlag så fort som möjligt (för som sagt tar de 3-4 månader på sig att svara).
Jag tänker berätta lite mer om dem här snart, vill bara fila lite på dem.
Ni får vänta lite till med det, men innan dess får ni en liten "sneak peek" på ett av dem.


Förresten, min hamster-pojkvän ser mindre svullen ut nu. Han mår lite bättre och kan äta purémat och sitter hemma och spelar Oblivion eller Diablo II hela dagarna.
Den stackaren har dock ingen jäkla tur med hälsan. Han har blivit förkyld och förlorat rösten, och har inte kunnat sjunga på en vecka. Vanligtvis är han min personliga Jukebox, men nu är det så tyst här hemma... Q.Q

Ok, det får räcka för ikväll, måste sova...

Bajbaj, allihopa!!

2 comments:

 1. Tänk positivt. Jobb är som Heinz ketchup. Först kommer, ingenting sedan kommer allting. Så var det för mig.

  Sedan så lär du dig fokusera på vad som essentiellt med serier när du lär ut. Kanske kommer det ha en positiv effekt på ditt serieskapande?

  Stackars hamstern! Jag trodde att han hade kryat på sig vid det här laget.

  ReplyDelete
 2. Jo, jag får tänka så. Det är ju bra att veta hur man ska förklara för andra om sitt eget jobb, för då måste man ju sammanfatta det på ett förståeligt sätt.

  Tack för kommentaren!

  ReplyDelete