28 November 2015

Rapport från I Seriernas Värld och Comic Con Gamex

Det har varit lite tyst på bloggen ett tag, och det är som vanligt för att jag har jättemycket att göra. Som tur är det roliga saker! Så jag tänkte uppdatera här med lite konventsrapporter och i kommande blogginlägg om vad jag jobbar med för projekt nu.

Här kommer alltså mina rapporter från de sista två konventen jag åkte på i år:

I Seriernas Värld (24-25 okt 2015)

Denna Malmö-baserade barnseriemässa har jag besökt sedan 2005. Den hålls vanligen vartannat år men det har ryktats om att den ska bli årlig!

I år var jag precis som förra omgången med i juryn för deras barnserietävling. Det var riktigt kul att få vara med och välja ut vinnarna, och svårt var det! Så många duktiga serieskapare som skickade in och minst hälften av bidragen var redo att tryckas och ges ut, enligt mig. Så synd att vi inte har en barnserietidning som tar in korta barnserier som dessa...

Själva festivalen hölls på Malmö Stadsarkiv. Det var första gången där, vilket skapade en del utmaningar. Det var inte mycket plats, samt eftersom arkivet nyligen flyttat dit tror jag att folk hade svårt att hitta dit. Dessutom är det inte en naturlig plats för de yngre Malmöborna.

Vi i Nosebleed Studio hade såklart försäljningsbord. Här ser ni mig och vår nya medlem Elise Rosberg vid bordet:


Jag höll även ett föredrag om hur jag skapade Sword Princess Amaltea, samt en workshop i mangateckning, och det var så många unga duktiga tecknare som kom!
Speciellt med tanke på min senaste bloggpost så vill jag återigen påpeka: Mangaintresset är INTE dött.Comic Con Gamex (30 okt - 1 nov 2015)

Veckan efter ISV var det höstlov, och jag packade väskan för min Stockholms-tripp!
Först hade jag en signering på Akademibokhandeln Ringen på onsdagen, såhär såg det ut:Efter det åkte Joakim och jag från Nosebleed Studio till Comic Con Gamex mässhall i Solna för att ställa i ordning vår monter. Vi hade inte fasligt mycket att ställa i ordning, men såhär såg montern ut på kvällen:

De tomma bokhållarna väntar på att få hålla upp våra böcker!
Dagen efter hade jag mangateckningsworkshop på TioTretton i Kulturhuset. Vanligen brukar jag ha workshops för max 20-30 deltagare, men eftersom Kulturhuset hade annonserat med den i tidningen så kom det över 50 (!!) sugna deltagare!
Och inte hade vi hjärta att säga nej, så de fick fylla hela rummet och såhär såg det ut:

Ett foto publicerat av TioTretton (@tiotretton)


Här är en liten film som TioTretton gjorde när jag förklarade:

Ett filmklipp publicerat av TioTretton (@tiotretton)


På fredagen var Elise Rosberg också på plats och Comic Con Gamex kunde börja!

Wiiiiii!!!!
Jag glömde ta bild på hela vår monter under fredagen och lördagen men såhär såg vårt bord ut på söndagen:

Vid det laget hade alla 50 ex av Sword Princess Amaltea som jag hade med mig tagit slut! O_O
Jag borde verkligen tagit med fler!

Och så några bilder från resten av mässan:

Mässan i sig påminde väldigt mycket om New York Comic Con, som jag besökte 2012.
Vilket ju är ett bra betyg! :D
Många olika nördintressen på samma plats. Både LAN-stationer,
mangaprylar, Sci-fi-relaterade butiker, Artist Alley och mycket mer!
Man kunde ta dit hela familjen och alla kunde hitta
något de gillade fantastiskt bra!
Såhär såg det ut uppifrån! Över 30 000 pers besökte CCG under helgen!
Och jag fick chansen att ta ett foto med cosplay-legenden YaYa Han.
Stort fan av hennes arbete med bl.a. Heroes of Cosplay, hoppas att
det kommer en ny säsong!
På Comic Con Gamex höll jag även samma föreläsning som på ISV, om hur jag skapade Sword Princess Amaltea, och det var ganska stort intresse! En del kom till och med fram efteråt och ville ha råd på det egna skapandet. Kul!
Jag hade också en signering i SF-bokhandelns monter och två liveteckningsevent, den ena i Namco Bandais monter och den andra i Illustratörscentrums monter. Även om det var en del teknikstrul i båda fallen (sladdar och kontakter som inte passade till min dator) så blev det av till slut. Dock fick jag rita i båda fallen med någon annans dator, vilket är som att försöka gå i någon annans skor, och om det är fel version av programmet är skorna dessutom fel storlek ... Testa det så vet ni, haha!

Helgen var i alla fall superkul, och jag fick möjligheten att träffa en del vänner jag inte annars ser så ofta eftersom vårt kära land är så avlångt.
Tack Tomas, Filip, Jenni och Frida för att jag fick sova hos er under min resa! \(^w^)/

✪ Och tack för att du läste! ✪

No comments:

Post a Comment