07 June 2011

Rapport från UppCon'11

Så var man hemma igen efter UppCon'11, årets för mig troligen största mangakonvent. Det var riktigt kul, för i år hade vi som sagt en del föredrag och workshops att hålla i (jag gillar att prata inför publik, faktiskt) samt vår supersnygga nya antologi till försäljning.

Fredag kväll~

Liksom förra året var Artist Alley på översta våningen i UKK-byggnaden, men denna gången (på grund av bransdrisk, sas det) hade vi blivit placerade i den mest avlägsna delen av våningen, bakom en krök så att det var relativt svårt att hitta dit. Inte nog med det bestämde UKK:s säkerhetsvakter att detta plan 6 var i brandrisk-zonen så fort folk skulle ut ur konsertsalen, så de stängde av hela plan 6 för utrymning inte bara en utan fyra gånger under fredagen och lördagen.
Under fredagens ena utrymmning lyckades de till och med ha sönder en av rulltrapporna (främsta sättet att ta sig till plan 6) så att den började ryka, varpå hela plan 6 utrymdes. Stackars UppCon-arrangörerna... Inte bara pajjade detta deras föreläsningsprogram, utan de fick dessutom tåla en massa gnäll och sura besökares klagomål.

Makalöst oproffsigt av UKK-säkerhetsvakterna, tyckte vi. Vid ett tillfälle ryckte de t.o.m. fansin ur handen på en av kunderna till våra bordsgrannar, trots att hon sa att hon just var på väg att köpa den och att hon lovade stanna i Artist Alley under deras utrymningspass (detta var inte vid trapp-branden, utan en av deras fåniga slussande av besökare), men de lyssnade inte. Så vi tog upp det med UppCon-funktionärerna och de var så förstående och trevliga. Stor medalj till alla i informationen! Ni gjorde ett toppenjobb!

På söndagen blev vi nerflyttade till plan 3, och tur var det för vakterna tyckte även då om att stänga av plan 6.

Söndagens bord, lite mindre storlek men mycket mer välbesökt.

Stort tack till alla kära mangaläsare som ändå hittade till Artist Alley trots missödena, och till alla som köpte våra serier och vår nya antologi! Tack~!!

Vi hade även föredrag och workshops, som sagt, och de gick jättebra!!
Mitt Yaoi-föredrag var välbesökt! Jag räknade inte tyvärr, men salen var överfylld och folk satt t.o.m. på golvet! Wow!! Jag kunde inte tro mina ögon, så lite pirrigt var det. Men alla verkade uppskatta det och det blev en del gemensamma fnitterstunder och även intressant diskussion i slutet. Tack och kram på er alla, ni var en så underbar publik!!

Tack igen till alla duktiga UppCon-funktionärer, till Daniel Emilsson som hade hand om föreläsningarna tillsammans med IT-gymnasiet, till alla underbara besökare som kom och pratade med oss och köpte våra serier, till alla tecknare vi träffade och hann prata en hel del med i Artist Alley (under våra lång ensamma timmar ihop~) och stort tack till Alice pojkvän Guillaume som inte bara bar, packade upp och sålde våra saker med oss samt köpte mat åt oss, utan även lockade till sig massa tjejer till vårt bord med sin franska charm! ;)

Jag vill definitivt tillbaka nästa år, och jag tror nog Artist Alley kommer vara mycket bättre placerad då, efter de samtal och feedbacken vi gav funktionärerna.

6 comments:

 1. ...och tack till Guillaume :p

  ReplyDelete
 2. Trevligt att du tyckte om Uppcon, det är min förhoppning att artist alley kommer kunna få plan 3 eller en ännu bättre placering nästa år. /// Pingu, säkerhet UC.

  ReplyDelete
 3. Tack, Jo, vi är glada att ni känner så. Det är kul att ni har så eftertraktad Artist Alley (som säljer slut månader innan) så vore så synd om folk gav upp på den. Vi är så glada att det är viktigt för er med!

  ReplyDelete
 4. Nämen oj, var det här du?! Jag vet inte om du kanske minns mig, men jag satt också i Artist Alley (med den stora oranga skjortan, och jag hade typ ingen koll på någonting). Jag satt mest och tittade på fascinerat när ni diskuterade framför mitt bord, haha!

  ReplyDelete
 5. Oj, vad diskuterade vi? O.O
  (Minns inte riktigt)

  ReplyDelete