14 April 2011

Nosebleed Studio - 5 years jubilee anthology!

Nu ligger äntligen PDF-filerna på tryckeriet och processen är igång!
Så då är det dags att berätta...

Jag är medlem i Nosebleed Studio, en av landets främsta mangastudios. Vi har i år, fem år efter starten 2006, beslutat sig för att ta ett par dunderkliv frammåt:

 • För det första har vi gjort vår tidigare inofficiella grupp till ett riktigt företag, mer specifikt en ekonomisk förening.

 • För det andra har vi möblerat om lite i medlemskonstellationen: Chi Minh hoppade av för nått år sedan och Jonathan är inte aktiv alls. Vi tre tjejer (Alice Engström, Catarina Batista och jag) valde därefter att bjuda in en ny tecknare, som vi kommer avslöja i och med öppnandet av vår nya hemsida i maj!

 • Och för det tredje kommer vi i år göra en supersnygg antologi och går därmed upp på en ny nivå. Planen är att från och med denna kunna producera minst en bok per år, så alla ni mangafans där ute kommer kunna sukta efter en ny antologi från Nosebleed Studio varje år! Det blir kul!
Omslagsbilden är gjord av Alice,
och layouten av mig.

ISBN 978-91-979604-0-3
Språk: Engelska
Pris: 100 kr

Antologin är en perfekt blandning för ett riktigt mangafan. Den mysig mix av romantiska, komiska, actionladdade och gulliga korta serier i snygga mangastilar. (ursäkta skrytet...)
Förutom serier innehåller den även färgillustrationer och nyheter från studion.

Jag har med med två serier i boken:

Vi hade ett litet projekt i arbetet med serierna till antologin. Det var att man skulle göra en serie inspirerad av och med karaktärer från någon av de andras serier. Jag valde Alice, och bestämde mig för att göra en serie om henne (för hon har gjort en del självbiografiska serier). Hon är en perfekt mangafigur! Likaså är hennes hundar, Charlie och Nebel, helt underbara karaktärer. Så jag gjorde en shonen-ai manga med dem... Hehehe!

Sedan passade jag på att arbeta på ett tidigare projekt, en serie jag utvecklade med redaktören på japanska tidningen Ribon som jag kom i kontakt med i samband med resan dit i mars 2010. Det är en cirkus manga om clownen Karin och hennes apa Monki-chan, och trots dess glada shojo manga stil handlar den om hur det är att inte känna sig tillräcklig...


Vi kommer sälja antologin både separat för 100 kr och i en supersnygg goodiebag med poster, tygpåse, vykort och pins för 180 kr. De kommer finnas för försäljning via vår hemsida som kommer finnas uppe i maj, samt på vårt bokbord på de seriekonvent vi planerar åka på. Köp den av oss vid bokbordet och passa på att få boken signerad!

Planerade konvent vi kommer sälja på:
 • 7-8 maj - Small Press Expo, Kulturhuset i Stockholm
 • 3-5 juni - UppCon, Uppsala
 • 16-17 juni - B.L.Y.G., Skogås
 • I höst: GenkiCon och J-popCon i Danmark, ISV i Malmö, KodachiKun i Lund...
Fler tillkommer närmare hösten...
Känner ni till några fler event, så tipsa gärna!
Vi kommer även hålla i föredrag och teckningskurser på UppCon och B.L.Y.G. t.ex., och om någon planerar ett konvent och skulle vilja att vi kom, så är det bara att säga till, kontakta oss gärna!

Så, nu ska jag fortsätta jobba, tack för att ni läste!

7 comments:

 1. Willie: Yaay!

  Fanny: Den är 142 sidor (6 färgillustrationer inkluderat).

  ReplyDelete
 2. När och vart exakt är det i Malmö eller Lund?

  ReplyDelete
 3. Wednesday: Jag vet inte än, men jag kommer skriva det här när jag vet!

  ReplyDelete
 4. Yay, ni kommer till UppCon! :D Hoppas man får se er då, och man kanske köper en bok också... ;)

  ReplyDelete
 5. Yaay!! Gör så, den är superbra! :3

  ReplyDelete