Workshops


Mangaworkshops och seriekurser

Är du en bibliotekarie, lärare eller organisatör som söker en skicklig och erfaren workshopledare? Då har du kommit rätt! Med mer än 10 års erfarenhet av att hålla workshops, kurser och föreläsningar i hur man skapar serier kan jag erbjuda både korta inspirerande workshops såväl som längre djupgående kurser.

Är du själv tecknare, sugen på att lära dig teckna manga av mig? Kontakta i så fall ditt bibliotek eller dina lärare och tipsa om mig! Ge dem en länk till denna sida.

Jag håller kurser på bibliotek eller evenemang inom Skåne med omnejd.


Workshop, 1-2 timmar
Workshops i hur man skapar en egen mangafigur. Jag erbjuder färdiga kursupplägg på en eller två timmar. Passar bra för deltagargrupper som vill testa på och få igång kreativiteten, t.ex. som ett startskott för en studiecirkel i mangateckning eller serieskapande. På en timme hinner deltagarna skapa en porträttbild av sin mangafigur, och på två timmar  hinner deltagarna också lära sig kroppens proportioner och hur man ritar kläder. En timmes workshop passar från 7 års ålder. Två timmars workshop från 9 års ålder.

Priser:
Workshop 1 timme: 4 000 kr + 25% moms. Resa ingår om det är inom Skåne.
Workshop 2 timmar: 6 500 kr + 25% moms. Resa ingår om det är inom Skåne.
Ej mindre än 2 timmar om restiden är längre än 1,5 timme från Lund.

Mängdrabatt:
2 st 1 timmes workshops: 7 000 kr + 25% moms.
2 st 2 timmars workshops: 10 000 kr + 25% moms.
Dessa priser gäller om båda ligger på samma dag.


Längre seriekurs, 5 timmar eller mer
En längre seriekurs på ca 5 timmar eller mer fungerar bra för dig som t.ex. vill arrangera en större aktivitet under ett skollov. I kursen går jag igenom serieskapandet steg för steg och deltagarna får skapa sina egna serier. Dessa kan med fördel sedan samlas i en serietidning som kopieras upp och delas ut till deltagarna efter kursen. 

Pris: 
2000 kr/timme + 1 000 kr per resdag. 25% moms tillkommer. Resa ingår om det är inom Skåne.


Alla kurserna kan anpassas efter åldersgrupp, gruppstorlek och andra önskemål. Kurserna är könspositiva, dvs. jag talar könsneutralt om deras och mina karaktärer och undviker könsnormativa klichéer. 

Bästa gruppstorleken: 10-20 deltagare.
Material som behövs: blyertspennor, suddin och papper. Whiteboard eller blädderblock samt whiteboardpennor. Vid längre kurser kan jag köpa in annat teckningsmaterial till överenskommen summa.

Tidigare uppdragsgivare inkluderar Göteborgs Stadsbibliotek, Stadsarkivet i Malmö, TioTretton i Kulturhuset i Stockholm, Växjö Konsthall, LitteraLund, Möllegården Kultur i Åkarp m.fl.

Kontakta mig via natalia @ batista .se (utan mellanslag) om det är intressant med en workshop eller kurs hos er!