Workshops


Mangaworkshops och seriekurser

Är du en bibliotekarie, lärare eller organisatör som söker en skicklig och erfaren workshopledare? Då har du kommit rätt! Med mer än 10 års erfarenhet av att hålla workshops, kurser och föreläsningar i hur man skapar serier kan jag erbjuda både korta inspirerande workshops såväl som längre djupgående kurser. 

Är du själv tecknare, sugen på att lära dig teckna manga av mig? Kontakta i så fall ditt bibliotek eller dina lärare och tipsa om mig! Ge dem en länk till denna sida.


Workshop, 1-2 timmar
En workshop med fokus på att skapa sin egen seriefigur i mangastil tar ca 1 eller 2 timmar och passar bra för skolklasser eller deltagargrupper som vill testa på och få igång kreativiteten. Den är också ett perfekt startskott på ett längre serieprojekt i klassen, eller som ett första möte för en studiecirkel i mangateckning eller serieskapande. 

Priser:
Workshop 1 timme: 3000 kr + 25% moms. Resa ingår om det är inom Skåne.
Workshop 2 timmar: 5000 kr + 25% moms. Resa ingår om det är inom Skåne.
Ej mindre än 2 timmar om restiden är längre än 1,5 timme från Lund.


Längre seriekurs, 5 timmar eller mer
En längre seriekurs på ca 5 timmar eller mer fungerar bra för dig som t.ex. vill arrangera en större aktivitet under ett skollov, eller som en kvällskurs. I kursen går jag igenom serieskapandet steg för steg och deltagarna får skapa sina egna serier. Dessa kan med fördel sedan samlas i en serietidning som kopieras upp och delas ut till deltagarna efter kursen. 

Pris: 
1500 kr /timme + 1000 kr per resdag. 25% moms tillkommer. Resa ingår om det är inom Skåne.
Vid resor utanför Skåne tillkommer boendekostnader om det är mer än 1 dag.


Anpassad kurs
Kursupplägg, innehåll och längd kan anpassas efter behov och önskemål. Jag har haft större projekt på skolor där jag hållit i 2 eller 3 stycken 1-timmeslektioner med klassen med en veckas mellanrum, så att de kunnat utveckla serien med handledning av en erfaren serieskapare. Dessa passar bra för större serieprojekt i flera årskurser eller klasser så att flera lektioner kan samköras samma dag.

Pris: 
1500 kr /timme + 1000 kr per resdag. 25% moms tillkommer. Resa ingår om det är inom Skåne.
Vid resor utanför Skåne tillkommer boendekostnader om det är mer än 1 dag. 


Alla kurserna passar åldrarna 8 år och uppåt och kan anpassas efter åldersgrupp, gruppstorlek och andra önskemål. Kurserna är könspositiva, dvs. jag talar könsneutralt om deras och mina karaktärer och undviker könsnormativa klichéer. 

Bästa gruppstorleken: 10-20 deltagare. Maximalt 30 om det är skolklasser.
Material som behövs: blyertspennor, suddin och papper. Whiteboard eller blädderblock samt whiteboardpennor. Vid längre kurser kan jag köpa in annat teckningsmaterial till överenskommen summa.

Tidigare uppdragsgivare inkluderar Göteborgs Stadsbibliotek, Stadsarkivet i Malmö, TioTretton i Kulturhuset i Stockholm, Växjö Konsthall, LitteraLund, Möllegården Kultur i Åkarp m.fl.

Kontakta mig via natalia @ batista .se (utan mellanslag) om det är intressant med en workshop eller kurs hos er!