19 June 2014

Sword Princess Amaltea vol. 2 är klar!!

Ä N T L I G E N ! ! !

Bok 2 som jag kämpat med sedan i höstas ligger nu på tryckeriet!
Jag känner mig utmattad, smått chockad att jag lyckades och supernöjd med att det hela är över. Ännu en "förlossning" avklarad och ett välskapt barn hoppas jag att det blir (vi får se på NärCon i sommar när den släpps, i butik i augusti).

Så, här är alltså omslaget och även lite förhandstitt på några sidor:


Vad kommer hända? Kommer de att överleva?
Blir det ens en bok tre?? Det får ni se i augusti!


Under våren har jag suttit och tecknat, tuschat och rastrerat under näst intill alla vakna timmar som jag inte arbetat på Serieskolan. Jag började tuscha den 3:e december 2013 och fick klart det sista i boken runt den 8:e juni 2014. 165 sidor på 6 månader, dvs. 27,5 sida i månaden - det är nog ett nytt eget rekord!

Jag hade dock såklart inte hunnit med allt detta om det inte vore för dessa tre förträffliga personerna:
Emil Johansson - min ståndaktige och tålmodige pojkvän och sambo, som inte bara fick äran att kalkera skisser från dator till tuschpapper åt mig (yaaaay....) utan också i tid och otid hämta vatten, hämta godis, laga mat och pusha mig så att boken blev klar!
Catarina Batista - min peppande och trofasta syster som otaliga timmar skalat om de inskannade filerna, plockat bort smuts och fyllt svarta fällt, lagt gråtoner och rättat stavfel, och inte minst följt med och sålt min bok på så många event att hon borde ha en fet medalj!
Elise Rosberg - min eminente partner i företaget Wasabi Press, samt pålitliga vän som också lagt gråtoner och fyllt svarta fällt tills hon storknat, lyssnat på tjat och gnat från mig och stöttat när det verkligen behövts!
Tack, ni tre fantastiska personen för er hjälp!!
Tack också till fina redaktören Fabian på Kolik, till noggranna korrekturläsaren Lena och till alla andra som korrläst, peppat och pushat mig genom bok 2! Tack!!!


Men jag har också hunnit med lite andra serieprojekt under våren (haha, huuur??) som ni tyvärr först får reda på i höst. Se det som kinderäggen; Först får ni lite god choklad (Sword Princess Amaltea vol. 2 i augusti)  sedan en kul leksak (de andra serieprojekten typ efter det).


Väl klar med boken deltog jag i förra helgen i Feministisk Festival i Folkets park i Malmö, alternativet till den mer hajpade och dyra Nordiskt Forum, och satt på fredagen i panelsamtal om nördfeminism med Karin Waller (SF-bokhandeln), Anna Erlandsson (ISIS- nördfeminism i kubik), Antonia Rojas (skrivit avhandling om feminism i sci-fi-litteratur) och Yossra El Said (elev på The Game Assembly). Otroligt intressant och hela festivalen var ett ända stor "HURRA!!!". Mer sånt vill vi se!

På lördagen var jag också med på arrangemanget Spelkultur och feminism som bl.a. Anna Erlandssson (ISIS) arrangerade med Sverok och Spelkultur i Skåne. Ännu ett fantastisk arrangemang!
Nu kanske ni sitter och är jätteledsna för att ni missade detta, men gråt ej! Hela programmet från dagen såg Sverok till att spela in, så här kan ni se det, bl.a. mitt eget föredrag om Sword Princess Amaltea!

Del 1 
Föreläsning: Nördfeminism- Shit people say av Josefin Westborg 
Panelsamtal om arrangörskap och communitybyggande med Elaine Boström, Maria Rodén, Fanny Nordgren, Jennie Larsson

Del 2
Föreläsning: Sword Princess Amaltea - fantasymanga där könsrollerna är ombytta av Natalia Batista
Panelsamtal om spelbranschen och dess villkor med Johanna Nylander, Kerstin Alex, Karin Rydling, Åsa Roos
Panelsamtal om representation av kvinnor i populärkultur med Natalia Batista, Åsa Roos, Cecilia Billskog och Josefin Westborg
A
vslutningstal av Sveroks ordförande Rebecka Prentell

Det var allt för idag, nu ska jag vila...!