22 March 2011

Recensioner: Häxfolket 1 - De stulna barnen

Här kommer lite recensioner av del ett av Häxfolket, "De stulna barnen":

BokMamma - "De stulna barnen av Jo Salmson"

barn&ungdomsboksbloggen - "De stulna barnen"

Värmlands Folkblad - "Fantasy för mellanåldern"

I de två första nämns min insats bara i förbigående, men i den sista får den ett god kritik:

"Alla hennes böcker har illustrerats med bilder i ”serietecknar”-stil. Den här gången har Natalia Batista gjort bilderna. Även bilderna är effektiva, tydligt avläsbara, vackra personer med enorma ögon och scener som ackompanjerar textens dramatik."

Smickrande! Man tackar!!
Alla tre recensionerna var mycket positiva till boken i helhet, och det känns bra! Jo Salmson är poppis bland läsarna och Häxfolket är som bäddat för ännu en succé!

Eventen på SF-bokhanedeln den 4:e mars blev lyckat! Först satt jag och Åsa och ritade med de som kom för att hänga på, det var några stycken och stolarna tog snabbt slut. Därefter hade vi signering, för att sedan rusa vidare till Kulturhuset där nyöppnade TioTretton hälsade oss välkomna. Sedan satt vi och berättade för nyfikna barn och unga om hur livet som mangatecknare är, vad vi gör om dagarna, om våra resor till Japan, hur vi tecknar och lite av varje. Det blev en kul frågestund i slutet också!

Vi var även jury i mangateckningstävlingen.
Foto: Gabriella Gomez, SF-bokhandeln

Nu pysslar jag med skisserna till bok tre av Häxfolket. Bok två är på väg till tryck, och kommer ut i maj. Bok tre till hösten och bok fyra (som jag ska teckna i sommar) till januari.
Så ni kommer ha nått att sätta tänderna i det kommande året!
Dåså, tillbaka till arbetsbordet!