17 September 2010

Detta är Naemi, min PRAO!

I en veckas tid har jag haft en PRAO-elev som heter Naemi och är 14 år.
Hon har varit superduktig!!

Inte nog med att hon på måndagen blev tvingad att leta upp en uppdragsgivare och hittade en, dessutom fick hon ett uppdrag och avslutade det! Wow, liksom!

Nu lämnar jag över till henne, så hon kan berätta lite om sig själv och sin serie:

~~~~~~ Naemi ~~~~~~

Tjena! :D

Jag heter Naemi och jag är 14 år. Eftersom jag tycker supermycket om att rita manga och vill bli serietecknare (och fotbollsproffs), så mejlade jag Natalia för att fråga om jag fick praoa hos henne. Det var rätt läskigt, men jag tyckte att hon verkade snäll (det är hon! :)) och så ritar hon så grymt bra.
Japp, så nu är jag glad att jag vågade fråga, för den här veckan har verkligen varit en av de bästa veckorna i mitt liv!!


Vissa ser ju praon nästan som ett lov, eftersom de inte får göra någonting... men så blev det inte för mig! :D
Eftersom jag älskar fotboll tyckte Natalia att jag skulle leta upp en fotbollstidning eller liknande och mejla dem och fråga om jag skulle kunna få göra en kort serie eller illustration till tidningen.

Efter att först ha ritat lite och kollat när Natalia ritade, så började jag kolla runt på internet för att se om jag kunde hitta något. Efter ett tag så hittade jag Marta Fotbollsmagasin och knåpade ihop ett mejl till dem (det var nervöst att skicka iväg). De tyckte det verkade kul och så kom den här lilla serien ovanför till! :) Tackar min lillebror för hjälp med idéen!

Så nu hoppas jag bara att de gillar den så att jag får se serien tryckt. Hade varit riktigt coolt!

Okej, det var allt från mig. Hoppas att ni gillar serien! :)

11 September 2010

Engelsk blogg, PRAO och mentorskap

Mycket händer!

Jag har skaffat mig en engelsk blogg!

Ok, det låter som om jag är stolt, och lite är jag det, för jag har gått och fördröjt det ett tag nu.
Men nej jag borde inte vara stolt, för först satte jag mig och började knåpa på en hemsida. Efter nån dags slit insåg jag att det inte blir nån hemsida, för även om jag lärde mig göra en fin drop-down meny i CSS på en halv dag, så kommer min hemsida ändå inte duga. Den kommer vara fin, fast för 5 år sedan. Dagens hemsidedesign är så hightec att jag inser mina begränsningar, och bad i desperation min kompis på NCreatures (produktionsbolag i Portugal) att hjälpa mig. Han lovade ge mig nått när han har tid.
Så tills dess blev det en blogg. Yay!

Den är på engelska, för om mindre än en månad kommer min mana "Ein Lied für Elise" ut i Tyskland, och jag måste börja marknadsföra mig mer internationellt.

Men ingen fara, jag planerar fortfarande uppdatera denna bloggen lika ofta som tidigare, så var inte oroliga, hahaha.
Nä, skojar bara, jag ska bli bättre. En gång i månaden är pinsamt sällan, sorry.

Mer nyheter!

Först: Jag ska få två PRAO-elever! En i nästa vecka och en i vecka 39. Får se om de vågar gästskriva nått här på bloggen eller bidra med en bild eller så.
Det ska bli kul och spännande. Jag har varit privatlärare tidigare, men inte haft en praktikant. Tyvärr dricker jag inte kaffe, så jag får komma på nått annat som jag får be dem hämta åt mig lite då och då. :D
Skämta bara, de ska få rita.

För det andra: Jag är mentor!
Dels till min begåvade lillasyster Catarina Batista och dessutom till en fantastiskt duktig ung tecknare som heter Anna som jag träffade på konventet MeuwCon i Stockholm för en månad sedan. Jag ska se om jag kan berätta mer om henne senare.

Det var en liten uppdatering...
När det gäller mitt eget tecknande har det gått lite slött p.g.a. en seg förkylning de senaste 2 veckorna, men den börjar släppa nu och jag återfår livsenergin för varje dag!
Jag ritar på illustrationerna till barnboken "Häxfolket: De stulna barnen" av Jo Salmson som kommer ut på Bonnier Carlsens förlag i mars i vår, och har gjort ungefär 90% klart. Det är superkul, och bara för att jag inte kan hålla mig visar jag en liten sneak peek på en av bilderna:


Tack för att ni läser! :D