25 February 2009

10 personliga saker om mig

Jag har fått kommentaren att min blogg inte är så personlig, och tycker att det är sant. Så nu tänkte jag vara lite mer personlig.

Har aldrig gjort en meme förut, men detta kanske kan ses som en. I så fall min första. :)

10 personliga saker om mig:

1. Jag "tror" på tarot, handavläsning, drömtydning och astrologi. Jag skriver "tror" därför att jag egentligen inte tror på det, men kan inte låta bli att insupa all info jag kan hitta om det! Det är så spännande!!

2. Jag hatar mögel, men är oerhört lat av mig. Det är ingen bra kombination. Hade en kastrull full med rödbetssoppa stående på balkongen, som jag glömt bort sedan i julas. När jag lyfte på locket trodde jag att jag skulle svimma... Så jag lade på locket och väntade några veckor, för jag var för lat för att ta tag i det.

3. Jag är ibland jobbigt aggressiv när jag diskuterar. Kan upptäcka mig själv med att låta bittsk mitt i en argumenation. Speciellt när jag pratar skolpolitik... eller politik i allmänhet. Watch out!!

4. Jag är klängig i förhållanden. Jag är en sån där person som i princip hade kunnat bo i den norrländska urskogen, bara jag fick vara med min älskade och med mina serier. Jag försöker jobba på att bli mer självständig, jag lovar!

5. Jag avskyr barn i stora grupper, och ändå är jag mangalärare. Det är inte heller en bra kombination. Främst beror hatet nog mest på att jag inte är särskillt social i allmänhet...

6. När jag var i tonåren ville jag bli eremit när jag blev stor. Seriöst. Det ville jag.
7. Jag har en sjuk självbild. Stundvis älskar jag min kropp och mig själv, för att dagen efter hata allt i mitt liv. Men hey, vem känner inte så ibland?

8. När jag var sju skulle jag dö om jag inte fick en hund. Så vi skaffade en. Hon hette Titti, och var den bitchigaste hunden jag någonsin älskat! Hon dog för nått år sen, 14 år gammal. Ibland börjar jag gråta när jag saknar henne.

9. Jag har en ovana att låta håret bli lite väl smutsigt innan jag pallar tvätta det. Jag har långt hår, så det är ett så stort projekt att tvätta det. Tar över 6 timmar att torka!! Ännu en sådan sak jag jobbar på att bli bättre med.

10. Jag har mycket fantasi, och sparar helst på elen. Inte heller någon bra kombination. I mörka tider som dessa blir jag sjukt mörkrädd, men jag försöker jobba på detta med, så till den grad att en kompis kallat mig fladdermus för att jag har det så mörkt omkring mig. Jag måste, det är ju en sorts beteendeterapi!


Dåså, nu vet ni lite mer om mig. Hoppas det var av intresse, annars ber jag om ursäkt för denna själsliga blottning...

Baj baj!

Mina projekt - "A song of Elise" är het!

Var och skrev ut en orastrerad korrverion på Serieskolan häromdagen. Den blev ganska tjock! Jag ser verkligen fram emot den färdiga produkten!

Jag började skissa lite på framsidan. Här är en kladd som jag tror att jag är ganska nöjd med. Ge mig gärna kritik!

Jag uppdaterar den regelbundet på SmackJeeves.com, och hittills har den faktiskt över 600 fans (!!!) och har legat bland de 15 hetaste serierna sedan i november! Det är helt ofattbart!

Så ofta jag kan, går jag in och läser kommentarerna jag får. Det är verkligen en ego-boost att lägga upp saker där! Jag kan inte längre klaga på att jag känner att mina serier inte blir uppskattade, för alla de fina kommentarerna är som choklad för själen! Dessutom hjälper de mig med korrekturläsning av engelskan! :D

Har även hunnit ha kontakt med tryckeriet KFS AB i Lund, där jag tänker trycka den. Yay! Den kommer bli av! Jag ser slutet av tunneln!!

Bye bye bye!

13 February 2009

Mina projekt - "A song for Elise" #3 färdigtuschad!

Yeeeeeees!!
Äntligen klar med ritandet och tuschandet av "Elise" #3!

Lyckades tuscha den sista sidan idag, den 13 februari. Första sidan gjorde jag den 22 januari, så på 22 dagar har jag hunnit layouta, rita och tuscha 66 sidor. Ojoj, det låter mycket... och jag som trodde jag slappade! Hm... ok, men detta är nog ett bra max för mig, ca 3 sidor om dagen. De ska rastreras också, förståss, så de är ju inte klara än...

Åkte in om Serieskolan i Malmö och scannade med deras superduper A3-scanner, och passade på att träffa lite seriekollegor, bl.a. Tomas Antila och Josefin Svenske från Kolik förlag. Vi hann prata tryckerier, ISBN-nummer (bokens "personnummer", kan man säga) och streckkoder, inför att både jag och Tomas ska trycka varsin bok till SPX. Det gäller att planera!

Jag ser verkligen fram emot att ha boken klar! Nu när jag ser på mina seriesidor känner jag att visst är det kanske inte det mest planerade serieprojektet (dramaturgin kunde verkligen varit mer ordentligt planerad), så är jag ändå stolt. Det har verkligen varit ett lärorikt projekt!

Oj, verkar nästan som om jag säger adjö till det hela! Nejnej, inte än! Jag ska rastrera alla 180 sidorna först också...

Här får ni en ångest-Andi som sjunger. (^o^)



Förresten! Det börjar hända saker med "Mjau Mjau". Jag ska skriva så fort jag har något säkert att berätta om, men förhoppningsvis var det inte en månads arbete förgäves! ;D

Ha det bra!

Bye bye!

05 February 2009

Städat och fint!

Jag jobbar för tillfället på "A song for Elise" del 3, och tillsammans med HP-doujinshin ska den få pryda mitt SPX-bord i år, har jag bestämt. Så det har inneburit maxat stress för att få det klart.

Trots det har jag hunnit städa och piffa upp min lägenhet. Sedan separationen med ex-sambon har den sett ut som ett bombnedslag, men nu har jag faktiskt till och med satt upp affischer!

Vardagsrummet.

Arbetshörnan.

Mangabokhyllan och mina samlarfigurer.

Gaah!! Kan inte låta bli, måste visa lite av min mest nördiga sida; jag samlar på animesamlarfigurer!

Här ser vi några praktexempel, mycket CLAMP,
Genshiken och Neon Genesis Evangellion.

The President från Kujibiki Unbalance / Genshiken.
Jag älskar designen på hennes hår! Det är stripigt eftersom hon
har badat... *otaku-fnitter*

EVA.

Junko Mizuno-figur, ett nytt tillskott till samlingen sedan i julas,
ett fint bidrag från min syster.

Åh! Här har vi en annan sak från min syster!
En mjukis-ram med Studio Ghiblis "Tonari no Totoro",
med en bild av oss två i, som hon ritat!
Så fint! Tack syrran!

Ok, ok! Jag ska ju jobba!! Är som sagt mitt uppe i "Elise" #3, har hunnit rita och tuscha 36 sidor (av ca 60). Puh! Jag måste bli klar fort, för jag ska rastrera ca 250 sidor totalt (rastrera om hela Elise, samt Mangatalangen-serien och HP-doujinshin).

Här kommer ett utsnitt från "Elise" #3, hoppas det inte är för mycket spoiler...


Ha det bra allihopa, nu ska jag tillbaka till arbetsbordet! :)

Bye bye!