22 January 2009

Kämpa, kämpa, kämpa!

Jag har inte skrivit på länge, jag vet, så här kommer en uppdatering!

Jag har haft ganska mycket att göra, inte minst planering. Så jag har gjort en lista...

Innan SPX 2009 den 24-26 april ska jag ha...
  • Översatt och skickat "Mjau Mjau" till International Manga Award samt Egmonts barnserietävling (deadline 31 januari), samt Kemi's barnserietävling
  • Gjort klart Harry Potter-doujinshin och tryckt den
  • Gjort klart tredje delen av "A song for Elise", samt återrastrera allt i en enhetlig stil, samt tryckt en skitsnygg bok av den
  • Gjort klart och skickat in "Min syster är en ängel" till Mangatalangen 2009 (deadline 1:a april)

Min vän Tomas Antila kommenterade att listor är typiskt depressionsbeteende. Jag tolkar det som att man tenderar till att planera en massa saker man ska göra för att förändra situationen, men sedan inte klarar fullfölja den. Detta sänkte dock inte mitt humör, utan sporrade mig verkligen!
Jag SKA fullfölja listan!

Här kommer en bild från "Min syster är en ängel", min serier till Mangatalangen. Jag hoppas jag inte blir diskad nu... Det vore synd, för jag känner verkligen att detta är ett kärleksbarn! Vare sig jag blir publicerad eller ej, kommer den alltid betyda något för mig.
<3


Ha det bra!

Ba~j!

06 January 2009

Seriemaraton hos syrran

Hade seriemaraton hos syrran i helgen med några andra seriekompisar. En hel del av dem deckade, men jag stod pall, och efter 35 timmar vaken hade jag tecknat 15 sidor på en serie till "Mangatalangen 2009". Puh! det var verkligen ansträngande, men såååå skönt när jag väl hade fått ner detta kärleksprojekt på papper.

Tyvärr är den ju som sagt till en tävling, och innan jag lusläst deras regler kommer jag inte vilja visa den offentligt, så ni får här istället en vacker bild på Remus Lupin från Harry Potter-doujinshin. Njut! XD

Bajbaj!

01 January 2009

2008 - en liten återblick

Juste! Tänkte att det kanske kunde vara kul att sammanfatta!

Milstolparna:
  • Läste första året på Japanskan på Lunds Universitet, sista terminen. Jag hade inte ritat på evigheter kändes det som, så efter att ha samlat en massa frustration, klämde jag fram första delen av "A song for Elise", lagom till Small Press Expo 2008 i april, som var en kul och intressant upplevelse som alltid.

  • På våren sa jag upp mig som ordförande för Mangakai Lund, för jag kände att jag ville satsa på mig själv. Det var dags att lämna vidare facklan.

  • Jag hade en massa mangakurser och -workshops på skolor och bibliotek runt om i Skåne och lite uppåt landet. Hade med en ensidesserie i Shojo Stars nr 5 och fick illustrera April månad i Bonnier Carlsens "Manganackan 2008/2009".

  • Min serie "Mums Mums Matkrig" kom med bland de 40 internationella finalisterna till Kodanshas 2nd Morning International Manga Competitition. Serien fick "bara" ett hedersomnämnande på "I Seriernas Värld"-festivalen 2007, men tydligen höll den tillräckligt för att komma med på den listan. Det var fint.

  • Efter mitterminstentan gick luften ur mig när det gällde japanskan. Tvingade mig till att plugga, och fixade tillslut sista tentan med ett G. Resultatet efter ett års japanska-studier: Insikten om att Japan inte är mitt mål och att japanska är skitsvårt att lära sig om man inte bor där, samt en handfull underbara nya vänner som jag gärna vill behålla!

  • Inspirerades till en Valborgsserie på 14 sidor, som kanske (troligtvis) kommer bli publicerad under våren 2009.

  • Under sommarnen jobbade jag som lärare på Malmö Serieskolas Sommarkurser för andra året i rad. Det var visserligen tråkigt att behöva jobba (jag är en slacker innerst inne), men fy va underbart det var att lära ut serieskapande och se hur eleverna utvecklades och knöt samman gruppen! Många fina relationer och möten, och jag är så glad att jag fick chansen att leda det hela.

  • Jobbade med andra delen av "A song for Elise" under kvällar och helgerna, så att jag kunde ha den klar till Mangakai Lunds konvent KodachiCon, där jag satt och sålde fansin med Diana Davidsson, bl.a. mina två och Nosebleed Studios fansin.

  • Hösten därpå satt jag hemma och ritade, eller var ute och höll mangakurser. Samarbetsprojekt har varit ledordet! Ett med seriekollegan och nu goda vännen Tomas Antila, som jag startade ett samarbetsprojekt med efter mötet på SPX 08. När han sedan flyttade till Malmö för att gå Serieskolan och började hänga på Mangakai Lunds tecknarmöten kunde vi vidareutveckla idéen, och har nu något hett på g!
    Dessutom ett annat med en av mina ex-klasskamrater från japanskan (också det projektet i grodd-stadiet), samt ett Harry Potter-doujinshiprojekt med min efterträdare på ordförandeposten för Mangakai Lund, Johan G. Vi startade projektet i början av året, och kommer ha det redo för SPX 2009.

  • Utvecklade även en egen idé ("Mjau Mjau") som jag fick mer energi och pepp till att göra efter att ha träffat Yokaj Studio på Bokmässan, och hängt där med syrran och Alice från studion. Det var imponerande att känna hur stor marknaden är, och få en inblick i vad som säljer. Dessutom hade vi skitkul när vi höll i tecknarbattle-saken i Bonnier Carlsens monter.

  • I slutet av november hade jag så avslutat och skickat iväg ett 27-sidors första kapitel av "Mjau Mjau", samt synopsis på 8 till, och inledde därmed mitt långa väntande på svar från något förlag.

  • December månad vigde jag sedan på att rita, och tuscha den 65 sidors långa Harry Potter-doujinshin. Jag hann nästan klart med det, men lite tuschande spiller över på nästa år. (Bilden: Remus, a bishonen in vain....)
Det var mitt kreativa 2008. Lite annat som hände (typ personliga saker) pallar jag inte riktigt ha med. Typ nedgånar som de ni fått läsa om här på min blogg. Kanske dumt att ha skygglappar på mig när jag blickar tillbaka, men jag känner faktiskt att jag behöver lite pepp. Seså, nu ska jag fixa till det mesta!

Bye~!

2009 - året då allt ska hända!

Dags för nyårslöften!

Såhär första dagen på året kan jag officiellt presentera mina tre nyårslöften:

1. Börja träna regelbundet
2. Skriva på ett kontrakt (helst på en seriebok) innan årets slut
3. Inte skaffa något nytt fast förhållande (jag ska satsa 110% på serierna!)

Tre är ett magiskt tal. Fixar jag två av dem kommer jag fortfarande kunna vara stolt, för det är mer än hälften. Och jag är ganska säker på att 2009 är året då allt ska hända.

Jag ska inte bre på för mycket, men jag tror att jag har ett ljust år framför mig!

Detta är mina redan inplanerade saker för året:
  • Senast 20 januari - översatt och skickat "Mjau Mjau" till International Manga Award (deadline 31 januari)
  • Runt 25 januari - tecknat klart Harry Potter doujinshin (sen ska den korras, översättas till japanska, tryckas och slutligen säljas, lagom till Small Press Expo 2009 i Stockholm i april)
  • 25 mars - gjort och skickat in en serie till "Mangatalangen 2009"
  • 1 april - gjort klart tredje och sista delen av "A song for Elise" samt rastrerat om de två tidigare delarna
  • 15 april - skickar hela "A song for Elise" till tryckeriet
  • Slutet av april - Small Press Expo 2009! HP-doujinshin, "A song for Elise"-boken och kanske ett Nosebleed Studio-fansin för försäljning
  • 22 juni-31 juli - Lärare på Malmö Serieskolas Sommarkurs
  • 1 augusti - 50 ritade sidor klara till Nosebleed Studio-antologin som vi planerar ha klar till Bokmässan och höstens event, samt för försäljning på SPX 2010
Det blir som ni ser en hektisk vår! Och då har jag inte räknat in mina lärarjobb ( kanske 20-30 timmar under våren). Puh! Jag gillar att känna mig produktiv, så jag ska efterstäva att hålla de flesta av mina planer!
Borde jag ordna en releasefest för "A song for Elise"-boken kanske? Hm...

God fortsättning, allihop!

Baj baj!